Cinamonas ir obuoliai – šita kombinacija man labiausiai asocijuojasi su rudeniu, kurio visada laukiu (nes tiesiog nebeišgyvenu per vasaros karščius 😁).
Mama kiekvieną rudenį kepdavo bent po kelis obuolių pyragus, todėl šitas derinys ir kai namai kvepia cinamonu nostalgiška turbūt ne man vienai.
Dar pliusas, kad tai tikrai nesudėtingas desertas, kurį pravartu turėti išsisaugojus, kai reikia galvoti kaip išnaudoti sezoninių obuolių gausą.
Vietoj obuolių pyrago dalinuosi keksiukų receptu, kurie pyragui tikrai nenusileidžia savo minkštumu ir skanumu.
Cinamoniniai keksiukai su obuoliais
Cinamono ir obuolių kvapas dažnam primins jaukius rudens vakarus, kai galime dažniau pasimėgauti šviežiai keptais desertais namuose. Šie keksiukai yra vienas iš paprastų būdų tiek sunaudoti sezoninius obuolius, tiek pasisaldinti vakarus veganiškais skanėstais be didelių pastangų.
Ingredientai
- 110 g. kvietinių miltų
- 110 g. speltos miltų (galima pakeisti taip pat kvietiniais)
- 60 g. rudojo cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 šaukšteliai cinamono
- 1 šaukštelis malto muskato
- 1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
- 1 šaukštelis maltų imbierų
- 240 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
- 2 šaukšteliai obuolių acto
- 70 g. augalinio margarino
- 1 gerai sunokęs bananas
- 2 sunokę obuoliai
Instrukcijos
- Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti į šalį.
- Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir visus prieskonius).
- Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės.
- Ištirpinti margariną, kol bus skystas.
- Į miltų mišinį supilti margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišyti.
- Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Įmaišyti juos į tešlą.
- Tešlą paskirstyti į dvylikos keksiukų kepimo skardą. Tešlą galima pilti į įdėtas popierines/silikonines keksiukų formeles arba patepti pačią skardą su šiek tiek kokosų aliejaus.
- Keksiukus kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Iškepus palikti atvėsti ir tuomet išimti iš skardos.