Labai tradicinis pyragas, su ne tokiu tradiciniu ingredientu – cukinija.
Cukinija pyragui priduoda drėgmės, daržovių skonis tikrai nesijaučia! 😁
Dėl to cukinija man viena iš super daržovių – ją galima dėti visur, į lazaniją, į sriubas, į pyragus, net ir pasigaminti ledus… Tinka viskam!
Taip pat tinka ir šokoladiniam pyragui, kuriame visiškai pasislepia.
Cukinijos šokoladinis pyragas (brownie)
Labai tradicinis pyragas, su ne tokiu tradiciniu ingredientu – cukinija! Pyragui naudota 20 cm. x 20 cm. dydžio skarda.
Ingredientai
- 130 g. kvietinių miltų
- 25 g. nesaldintos kakavos miltelių
- 0,5 šaukštelio maistinės sodos
- 0,5 šaukštelio druskos
- 90 g. rudojo cukraus
- 60 ml. kokosų aliejaus
- 200 ml. tarkuotos cukinijos
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
- Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kakavą, sodą, druską, išskyrus cukrų.
- Atskirame inde sumaišyti cukrų su aliejumi. Galima maišyti gumine mentele ar šaukštu, tarsi trinant, kol viskas išsimaišys.
- Cukraus ir aliejaus mišinį sumaišyti su sausais ingredientais. Tą taip pat galima daryti gumine mentele ar trinant šaukštu. Masė turėtų būti šiek tiek šlapia, bet taip pat ir gan biri.
- Cukiniją sutarkuoti su smulkia tarka (smulkesne nei burokine). Jei naudojate mažas pirktines cukinijas, jų nulupti nereikia, jei naudojamos didelės ir žievė kieta, ją reikėtų nulupti ir pašalinti sėklas, jei jos didelės.
- Į mišinį sudėti tarkuotą cukiniją ir išmaišyti.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ištepti kokosų aliejumi (apie 1-2 šaukšteliais aliejaus).
- Supilti pyrago masę ir išlyginti skardoje. Kepti apie 20 minučių, o iškepus palikti šiek tiek atvėsti prieš išimant iš skardos.