Saldūs

Karamelizuoti graikiniai riešutai

Tokius riešutus per Kalėdas dariau dovanų visiem. Rankų darbo dovanos man ir taip geriausias pasirinkimas, bet kai jos ir valgomos, tai dar x kartų geriau, nes neapkrauni žmogaus daiktais, kurių niekada nepanaudos. 😁

Šie riešutai man iš skonio panašesni į saldainius nei į riešutus, nes aišku, kad cukrus padaro juos tokiais, kuriuos sunku sustot valgyt. Todėl jie ne tik tinkami dovanoti įvairiausiom progom, bet ir tokie paprastai pagaminami mini saldainiai pačiam sau, tik iš riešutų (todėl spėju, kad ir sveikesni nors ir su cukrum). 😁

Karamelizuoti graikiniai riešutai

Karamelizuoti riešutai, iš skonio panašūs tiesiog į kokius nors mini saldainius, tinkami tiek dovanoms, tiek saldžiam užkandžiui sau.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 120 g. graikinių riešutų (gliaudytų)
  • 50 g. baltojo cukraus
  • 1 šaukštas (~15 g.) sviesto
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientus (išskyrus cinamoną) sudėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės kaitros nuolat maišant. Kepti, kol sviestas ir cukrus pilnai išsilydys ir susimaišys su riešutais.
  • Tada riešutus iškart berti ant kepimo popieriaus, apibarstyti cinamonu ir kuo labiau išsklaidyti, kad nesuliptų. Palikti atvėsti. Pravėsus juos dar labiau atskirti vieną nuo kito rankomis.
  • Į keptuvę, vos tik išėmus riešutus, pripilti šiek tiek vandens ir palikti, kad cukrus nepriliptų ir daug lengviau išsiplautų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link