Vasariškų skonių pilni keksiukai bus puikus sezoninis užkandis, tinkamas tiek kaip desertas namuose, tiek ir išvykoms į gamtą.
Receptas labai paprastas ir greitas, tik nenaudojami kiaušiniai ar pienas, todėl keksiukai yra veganiški.
Be savo skanumo, keksiukai dar ir gražūs, nes mėlynės pačios tešlos visai nenudažo jokiom pašalinėm spalvom – ji išlieka šviesi ir švari, tik su mažais mėlynių rutuliukais.
Tikrai bandyčiau šitą receptą ir su visų taip pamėgtom šilauogėm!
Keksiukai su mėlynėmis
Vasariškų skonių pilni keksiukai bus puikus sezoninis užkandis, tinkamas tiek kaip desertas namuose, tiek ir išvykoms į gamtą.
Ingredientai
- 200 ml. nesaldinto augalinio pieno (recepte naudotas avižų)
- 1,5 šaukšto obuolių acto
- 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
- 40 ml. kokosų aliejaus
- 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės (maždaug kiek gaunasi nuo vienos citrinos)
- 250 g. kvietinių miltų
- 100 g. cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio maistinės sodos
- ¼ šaukštelio druskos
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- 150 g. šviežių mėlynių
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 200 C.
- Pieną sumaišyti su actu, citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele ir atidėti.
- Sumaišyti visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, krakmolą.
- Į pieno ir acto mišinį supilti ištirpdytą aliejų ir išmaišyti.
- Tada visą šį mišinį supilti į miltus ir išmaišyti (per ilgai nemaišyti, tik kol nebesimatys miltų). Atsargiai įmaišyti nuplautas mėlynes.
- Tešlą paskirstyti į 12 keksiukų kepimo formelių.
- Kepti 20-25 min. Patikrinimui galima įsmeigti į keksiuką medinį iešmelį – jei šis ištraukus lieka daugmaž sausas, keksiukai iškepę.