Atėjus moliūgų sezonui, vis išbandau naujus receptus su moliūgu, įskaitant ir didelę įvairovę desertų, kuriuos galima pagaminti su šia daržove.
Vienas iš paprasčiausiai pagaminamų desertų – keksiukai su moliūgu. Ir gaminimas neužtrunka, ir labai patogu pasiimti su savimi ar dalintis su kitais.
Keksiukus kepiau kelis kartus ir nors dėjau tokį patį kiekį cukraus – vieni gavosi pakankamai saldūs, kiti per mažai saldūs. Tai rekomenduoju paragauti tešlą prieš kepant, nes ir pačių moliūgų saldumas gali skirtis ir gali trūkti cukraus!
Dar vieną šių keksiukų variantą bandžiau su juodojo šokolado diskeliais – irgi labai tiko!
O jei patinka moliūgai, kviečiu užmesti akį ir į moliūgų pyragą su graikiniais riešutais!
Keksiukai su moliūgu
Ingredientai
- 240 g. kvietinių miltų
- 90 g. cukraus
- 2 šaukšteliai cinamono
- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 0,5 šaukštelio maltų imbierų
- 1 šaukštelis maistinės sodos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 340 g. moliūgo tyrės (kepto ir sumalto moliūgo iki vientisos masės, be priedų)
- 70 ml. kokosų aliejaus
- 80 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą sojų)
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, cukrų, gvazdikėlius, imbierą, sodą, kepimo miltelius ir druską.
- Į miltų masę sudėti moliūgų tyrę, ištirpintą kokosų aliejų, pieną ir išmaišyti.
- Galima paragauti tešlą ar norėtųsi daugiau cukraus, nes saldumas gali priklausyti ir nuo moliūgo – jo gali būti per mažai, jei moliūgas ne toks saldus.
- Keksiukų kepimo skardoje išdėlioti keksiukų formeles ir į jas padalinti visą tešlą, kad gautųsi 12 keksiukų.
- Kepti 20-25 min. iškepus palikti šiek tiek atvėsti.