Norisi varškės apkepo ar sūrio pyrago, bet augalinės jo versijos po ranka nėra? Tokį pyragą nesunkiai ir iš paprastų ingredientų galima pasigaminti patiems namuose!
Pyrago žvaigždė – tofu, skaniai derantis su apelsino ir citrinos skoniais bei maistingu pagrindu iš riešutų.
Aišku, tai nebus lygiai toks pat sūrio pyragas, koks būtų jį nusipirkus kepykloje ar restorane, bet naminiai desertai turi savo žavesio ir skanumo prideda vien tai, kad buvo įdėta savo paties pastangų. 😀
Pyragas šiek tiek panašus į varškės apkepą, tofu skonis lengvai jaučiamas, todėl jei tofu visai nemėgstat, pyrago bandyti nerekomenduoju. 😁
Receptui naudota 17 cm. skersmens kepimo forma su nuimamais kraštais.
Keptas tofu sūrio pyragas
Norisi varškės apkepo arsūrio pyrago, bet augalinės jo versijos po ranka nėra? Tokį pyragą nesunkiai ir iš paprastų ingredientų galima pasigaminti patiems namuose! Pyrago žvaigždė –tofu, skaniai derantis su apelsino ir citrinos natomis bei maistingu pagrindu iš riešutų. Receptui naudota 17 cm. skersmens kepimo forma su nuimamais kraštais.
Ingredientai
Pyrago įdarui
- 360 g. natūralaus tofu
- 100 ml. augalinio nesaldinto pieno (naudotas migdolų)
- 120 ml. šviežių apelsinų sulčių (maždaug 1 didelis apelsinas)
- 20 ml. šviežios citrinos sulčių
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 50 g. cukraus (naudotas baltasis, paprastas)
- 1/4 šaukštelio druskos
- 15 g. kukurūzų krakmolo
Pyrago pagrindui
- 70 g. avižų (nesmulkintų)
- 70 g. pasirinktų riešutų (naudota 35 g. graikinių ir 35 g. anakardžių riešutų)
- 1 nedidelis bananas
- 20 g. datulių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelis tarkuotos citrinosžievės
- 1 šaukštelis kokosų aliejaus
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
- Avižas, riešutus, šiek tiek smulkintas datules, druską, cinamoną ir citrinos žievelę sumalti rankiniu ar kitu trintuvu, kol neliks didelių riešutų gabaliukų ir masė primins lipnius miltus.
- Bananą sutrinti šakute ir sumaišyti su maltų riešutų mišiniu.
- Kepimo skardą ištrinti kokosų aliejumi. Į ją sudėti pagrindo masę ir šaukštu ar rankomis išlyginti kaip pagrindą, taip pat padengiant ir skardos kraštus, kad pyragas gautųsi 3-4 cm aukščio.
- Visus ingredientus tofu įdarui (išskyrus kukurūzų krakmolą) sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės. Tada sudėti kukurūzų krakmolą ir vėl sumalti, kad jis geriau išsimaišytų. Galima paragauti ar nesinori daugiau saldumo.
- Tofu įdarą supilti į kepimo skardą ant pagrindo.
- Pyragą kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba kol viršus nebebus visai skystas. Išėmus palikti visiškai pilnai atvėsti – geriausia iš skardos išimti ir patiekti jau tik kitą dieną, nes šiltas gali išsileisti. Taip pat pyrago viršus gali sutrūkti, ypač išėmus iš orkaitės, bet tai normalu.