Saldūs

Meduolinis keksas

Ką labiausiai mėgstu virtuvėj – tai daryti įvairius desertus (o ir fotografuoti juos kažkaip daug smagiau).

Kai jie gaunasi dar ir gražūs, pavyzdžiui, kaip šis meduolinis keksas, tai tas jaučiasi ir kaip koks pasiekimas. 😀

O šitas keksas tikrai paprastas, nereikalauja kažkokių ypatingų ingredientų ir dėl jo nereikia praleisti ilgų valandų virtuvėje.

Keksui naudota forma yra maždaug 15-20 cm. skersmens ir 10 cm. aukščio, bet tinkama ir kita vidutinio/didesnio dydžio forma.

Meduolinis keksas

Paprastas ir greitas keksas su sodriomis meduolio natomis.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 300 g. kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 2 šaukšteliai imbiero miltelių
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • žiupsnis pipirų
  • 115 g. augalinio sviesto (arba margarino)
  • 200 g. rudojo cukraus
  • 50 ml. klevų sirupo
  • 160 g. obuolių tyrės (trintų obuolių piure)
  • 240 ml. augalinio pieno
  • cukraus pudros papuošimui

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir visus prieskonius.
  • Atskirame inde gerai sumaišyti sviestą su cukrumi, kol masė bus vientisa. Supilti į ją klevų sirupą ir obuolių tyrę ir vėl išmaišyti.
  • Į sviesto masę dalimis dėti miltų masę ir pilti augalinį pieną – įpilti dalį miltų ir išmaišyti, tada įpilti dalį pieno ir išmaišyti, kol sudėsite viską (taip sudėti galima per tris dalis). Išmaišyti tik kol masė bus vientisa – itin daug maišyti nereikia.
  • Kekso kepimo formą ištepti/išpurkšti aliejumi, supilti tešlą ir išlyginti paviršių. Kepti orkaitėje 35-45 minutes. Iškepus palikti pilnai atvėsti ir tik atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link