Ką labiausiai mėgstu virtuvėj – tai daryti įvairius desertus (o ir fotografuoti juos kažkaip daug smagiau).
Kai jie gaunasi dar ir gražūs, pavyzdžiui, kaip šis meduolinis keksas, tai tas jaučiasi ir kaip koks pasiekimas. 😀
O šitas keksas tikrai paprastas, nereikalauja kažkokių ypatingų ingredientų ir dėl jo nereikia praleisti ilgų valandų virtuvėje.
Keksui naudota forma yra maždaug 15-20 cm. skersmens ir 10 cm. aukščio, bet tinkama ir kita vidutinio/didesnio dydžio forma.
Meduolinis keksas
Paprastas ir greitas keksas su sodriomis meduolio natomis.
Ingredientai
- 300 g. kvietinių miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukšteliai cinamono
- 2 šaukšteliai imbiero miltelių
- 0,5 šaukštelio malto muskato
- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- žiupsnis pipirų
- 115 g. augalinio sviesto (arba margarino)
- 200 g. rudojo cukraus
- 50 ml. klevų sirupo
- 160 g. obuolių tyrės (trintų obuolių piure)
- 240 ml. augalinio pieno
- cukraus pudros papuošimui
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir visus prieskonius.
- Atskirame inde gerai sumaišyti sviestą su cukrumi, kol masė bus vientisa. Supilti į ją klevų sirupą ir obuolių tyrę ir vėl išmaišyti.
- Į sviesto masę dalimis dėti miltų masę ir pilti augalinį pieną – įpilti dalį miltų ir išmaišyti, tada įpilti dalį pieno ir išmaišyti, kol sudėsite viską (taip sudėti galima per tris dalis). Išmaišyti tik kol masė bus vientisa – itin daug maišyti nereikia.
- Kekso kepimo formą ištepti/išpurkšti aliejumi, supilti tešlą ir išlyginti paviršių. Kepti orkaitėje 35-45 minutes. Iškepus palikti pilnai atvėsti ir tik atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra.