Saldūs

Meduolinis moliūgų pyragas

Kvepiantis jaukumu ir šiluma bei primenantis meduolį – toks moliūgų pyragas laukia išbandžius šį receptą.

Šis pyragas kiek išskirtinis – jis susideda iš traškaus pagrindo ir saldžios moliūgų masės ant jo viršaus. Tad tai nebus variantas, kur reikia tik viską sumaišyti ir šauti į orkaitę.

Bet ir darbo prie šio recepto nėra tiek jau daug. Tereikia atskirai apkepti pyrago pagrindą ir sumaišius visus ingredientus moliūgo masei jį vėl kepti.

Pyragas labai skanus ir vienas, bet jei norisi suteikti jam dar daugiau ypatingumo – prie jo labai tinka ir pasirinkti augaliniai ledai. Aš, pavyzdžiui, bandžiau su riešutų skonio ledais ir buvo super!

Pyragas labai tinka rudeniui, kai gausiausias moliūgų derlius, bet jei turit šaldyto moliūgo, ar užsinorit jo ir kitu metų laiku, pyragas tikrai gali tikti bet kuriam sezonui.

Receptas primena tartaletės desertą, tad jei turite kepimo formą būtent jai – ji čia puikiai pravers.

Meduolinis moliūgų pyragas

Kvepiantis jaukumu ir šiluma bei primenantis meduolį – toks moliūgų pyragas laukia išbandžius šį receptą.
Tipas Saldūs
Porcijos 1 pyragas

Ingredientai
  

Pagrindui

  • 170 g. kvietinių miltų
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 110 g. augalinio margarino arba sviesto
  • 60 ml. šalto vandens

Pyrago masei

  • 300 g. moliūgų piure (iškepto ir sumalto moliūgo, be cukraus ar druskos)
  • 90 g. anakardžių
  • 80 ml. kokosų pieno (kietosios dalies iš kokosų pieno skardinės)
  • 60 g. cukraus
  • 50-60 ml. klevų sirupo
  • 2 šaukštai kukurūzų miltų
  • 1,5 šaukštelio meduolių prieskonių
  • žiupsnis druskos
  • šiek tiek vanilės aromato

Instrukcijos
 

  • Gerai sumaišyti ingredientus pagrindui, tešlą suformuoti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą – palaikyti bent pora valandų arba per naktį.
  • Tešlą palaikius šaldytuve – iškočioti (tešla gali būti gan biri, tad tą daryti atsargiai). Tešlą kočioti tokiam dydžiui, kuris tiktų jūsų kepimo skardai.
  • Iškočiotą tešlą labai atsargiai įdėti į kepimo formą, keliose vietose subaksnoti šakute, kraštus galima šiek tiek užlenkti ant skardos šonų. Kepti 180C temperatūroje, 7 minutes.
  • Visus kitus ingredientus pyragui sumalti su blenderiu iki vientisos masės ir supilti ant apkepto pagrindo.
  • Viską kepti apie 45-50min. 180C temperatūroje.

Pastabos

Pyragą kepiau maždaug 25 cm. skersmens apvalioje kepimo formoje, jos gylis apie 2 cm., bet galima pritaikyti ir kitoms panašioms formoms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link