Saldūs

Mėlynių-bananų smoothie bowl

Labai vasariškas ir gaivus receptas, nors pati tikrai mėgstu tokius šaltus smoothie bowls kartais net ir žiemą pasidaryti.

Jeigu nesat tokių bandę – jie labai primena ledus, bet tuo pačiu ir sveiką uogų ar vaisių kokteilį. Toks labai skanus, saldus, šaltas desertas, tik dar ir sveikas.

Šitas receptas labai paprastas, bet norint jį padaryti dar labiau praturtintą maistinėmis medžiagomis, galima pridėti kitų „slaptų” ingredientų, kurių galutiniam rezultate net nelabai ir jausis, bet nauda bus.

Pavyzdžiui, galima pridėti įvairių sėklų (linų sėmenų, chia, kanapių), įvairių miltelių („maca”, kanapių, spirulinos (tik pastarieji turi labai sodrią tamsiai žalią spalvą, tai kokteilis gali būti mažiau išvaizdus)), riešutų sviesto ar kitų priedų.

Aišku, neturint laiko ar nenorint kokteilio perkrauti įvairiais skoniais, visiškai pakanka ir šiame recepte nurodytų ingredientų. Jie tarsi suformuoja pagrindą šiam smoothie bowl, o bet kokius priedus palieku nuspręsti jums.

Aš pati naudojau dalį šviežių ir dalį šaldytų mėlynių – šaldytos padeda sukurti dar daugiau kremiškumo. Taip pat labai svarbu, kad bananas irgi būtų šaldytas, nes tik taip pavyks išgauti tokią tirštą tarsi ledų konsistenciją.

Bananus tokiems kokteiliams šaldausi pati – palaukiu, kol jie gerai sunoks (tik ne per daug) ir supjaustau griežinėliais į šaldymo maišelius.

Mėlynių-bananų smoothie bowl

Saldus, šaltas ir sveikas desertas, puikiai tinkantis vasarai. Receptas sukuria pagrindą šiam tikrštam kokteiliui ir yra labai paprastas, todėl galite patys pasirinkti kitus norimus priedus, nors ir be jų kokteilio skonis bus puikus.
Tipas Saldūs
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 50 g. šviežių mėlynių
  • 60 g. šaldytų mėlynių (arba galima naudoti vien šviežias ar vien šaldytas)
  • 150 g. šaldyto banano (maždaug vienas bananas)
  • 50 g. nesaldinto augalinio pieno (recepte naudotas sojų)

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientus sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
  • Patiekti dubenėlyje. Galima uždėti šviežių mėlynių, sėklų ar riešutų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link