Saldūs

Mini sūrio pyragaičiai su avietėmis

Saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tiks tiek šventei, tiek pasilepinimui eilinę dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengvai pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis norimomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis – būdų tikrai galybė!

Jeigu švenčiant Valentiną, šitas desertas gali būt labai smagi ir skani dovana partneriui, draugam ar sau pačiam. 💜

Jeigu nešvenčiat, vis tiek labai rekomenduoju, kai norėsit kokio saldaus veganiško deserčiuko. Gaminimas atrodo kiek ilgesnis, nes reikia tai riešutus išmirkyt, tai sumalti ką nors, pašaldyt, vėl sumalti ką kitą… bet pačio tokio tikro darbo tai visai nedaug ir labai skanus rezultatas!

Mini sūrio pyragaičiai su avietėmis

Saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tik tiek šventei, tiek pasilepinimui eilinę dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengvai pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis norimomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis – būdų tikrai galybė!
Tipas Saldūs
Porcijos 6 vienetai

Ingredientai
  

Pagrindui

  • 40 g. graikinių riešutų
  • 20 g. lazdyno riešutų (galima pakeisti graikiniais)
  • 40 g. avižinių dribsnių
  • 4 datulių be kauliukų
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis cinamono

Baltam kremui

  • 100 g. anakardžių
  • 60 ml. kokosų kremo (kokosų pieno iš skardinės kietosios dalies)
  • 30 ml. klevų arba agavų sirupo
  • 10 ml. šviežios citrinos sulčių
  • keli lašai vanilės aromato
  • žiupsnis druskos

Rožiniam kremui

  • 20 g. anakardžių
  • 15 ml. kokosų kremo
  • 10 ml. klevų arba agavų sirupo
  • žiupsnis druskos
  • 40 g. šaldytų aviečių

Instrukcijos
 

  • Karštu vandeniu užpilti anakardžius (100 g. ir 20g. atskiruose indeliuose) ir palaikyti 30 min. arba daugiau.
  • Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalti visus ingredientus pagrindui iki lengvai formuojamos masės.
  • Iš kepimo popieriaus iškirpti maždaug 1 cm. skersmens juosteles ir sudėti po dvi į kiekvieną formelę keksiukų kepimo skardoje suformuojant „X“. Tai padės lengviau išimti pyragaičius.
  • Pagrindo masę dėti ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinti lygiai šešiems pyragaičiams ir rankomis įspausti, kad paviršius būtų lygus.
  • Sumalti visus ingredientus baltam kremui (nuo išmirkytų anakardžių prieš tai nupilti vandenį). Išdalinti šią masę į pyragaičius dedant ant maltų riešutų pagrindo ir išlyginant paviršių. Į kiekvieną formelę įsidės maždaug po 1,5 šaukšto, paliekant šiek tiek vietos rožiniam kremui. Visą kepimo skardą įdėti į šaldiklį ir laikyti apie 30 min.
  • Palaukus 30 min. sumalti visus ingredientus rožiniam kremui. Iš šaldiklio išimti pyragaičius ir paskirstyti rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus išlyginant paviršių. Pyragaičius palaikyti šaldiklyje apie 1 val., o prieš valgymą palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min., kad šiek tiek atšiltų. Išimti keliant kepimo popieriaus juosteles už kraštų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link