Saldūs

Moliūginis meduolis

Turint nemažai moliūgų, pirmas dalykas kur juos sunaudoju, aišku, sriuba – paprasčiausia, niekaip neprašausi su skoniu. Antras dalykas – pyragai ir įvairiausi saldūs kepiniai. Čia irgi sunku prašaut, nes moliūgas labai tinka desertam, pats jis arba beskonis arba vos saldus, tai labai prisitaiko prie bet kokių naudojamų prieskonių. 😁

Su moliūgo tyre (sutrintu orkaitėje keptu moliūgu) galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas. 😍

Moliūginis meduolis

Su moliūgo tyre galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 130 g. kvietinių miltų
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio maistinės sodos
  • ¼ šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 80 g. sviesto
  • 100 g. medaus
  • 1 kiaušinis
  • 200 g. moliūgo tyrės

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą (naudojau 12x22cm pločio ir 6cm gylio skardą) ištepti su šiek tiek sviesto.
  • Sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.
  • Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę ir skystą (kiek išlydytą) medų.
  • Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.
  • Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.
  • Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link