Turint nemažai moliūgų, pirmas dalykas kur juos sunaudoju, aišku, sriuba – paprasčiausia, niekaip neprašausi su skoniu. Antras dalykas – pyragai ir įvairiausi saldūs kepiniai. Čia irgi sunku prašaut, nes moliūgas labai tinka desertam, pats jis arba beskonis arba vos saldus, tai labai prisitaiko prie bet kokių naudojamų prieskonių. 😁
Su moliūgo tyre (sutrintu orkaitėje keptu moliūgu) galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas. 😍
Moliūginis meduolis
Su moliūgo tyre galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas.
Ingredientai
- 130 g. kvietinių miltų
- ¼ šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio maistinės sodos
- ¼ šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 0,5 šaukštelio malto muskato
- 80 g. sviesto
- 100 g. medaus
- 1 kiaušinis
- 200 g. moliūgo tyrės
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą (naudojau 12x22cm pločio ir 6cm gylio skardą) ištepti su šiek tiek sviesto.
- Sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.
- Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę ir skystą (kiek išlydytą) medų.
- Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.
- Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.
- Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.