Saldūs

Morkų pyragas su datulėmis

Šis receptas man pavyko tik iš trečio karto! Abu kartus prieš tai, jis sukrisdavo ir nors ir buvo labai skanus – nebūdavo panašus į pyragą.

Po eksperimentų ir perdėliojus miltų ir morkų santykį, pyragas gavosi būtent toks, kokio ir norėjau!

Jeigu susiduriat su panašia problema (sukritusiu morkų pyragu), gal šitas receptas bus būtent tai, ko ieškot?

Pyragas labai primena meduolį, o saldžiam paįvairinimui dar pridėjau ir datulių gabaliukų. Puikiai tiktų ir kiti džiovinti vaisiai ar uogos!

Toks pyragas būtų labai skanus Velykų stalo dalyvis, bet tikrai gali tikti ir bet kuriam kitam sezonui ar šventei.

Morkų pyragas su datulėmis

Meduolinis pyragas su morkomis ir saldžiais datulių gabaliukais – tobulas desertas ne tik Velykų stalui, bet ir bet kokiai kitai progai!
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 220 g. kvietinių miltų
  • 70 g. cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis maistinės sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 0,5 šaukštelio maltų imbierų
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1 kupinas šaukštelis šviežios tarkuotos apelsino žievelės
  • 35 ml. kokosų aliejaus
  • 150 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudotas migdolų, dar geriau tiktų sojų)
  • 2 šaukštai obuolių acto
  • 120 g. tarkuotų morkų (maždaug 2 morkos)
  • 6-7 džiovintos datulės (tinka ir šviežios, apie 30 g.)
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus kepimo skardai ištepti

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Pieną sumaišyti su actu ir atidėti.
  • Morkas nuskusti ir sutarkuoti su smulkia tarka (smulkesne nei burokinė).
  • Datules supjaustyti mažais gabaliukais.
  • Sumaišyti sausus ingredientus (miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir visus prieskonius.
  • Į pieno ir acto mišinį supilti ištirpdytą kokosų aliejų ir išmaišyti.
  • Pieno mišinį sumaišyti su miltų mišiniu, įmaišyti tarkuotas morkas, datules ir apelsino žievelę. Labai daug maišyti nereikia, bet kad tešla būtų daugmaž vientisa (taip pat turi gautis ne skysta).
  • Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi (naudota 17 cm. skersmens kepimo forma su nuimamais kraštais).
  • Kepti apie 45 min. Patikrinti pyragą galima įsmeigus medinį iešmelį, jei jis išlenda sausas – pyragas iškepęs.
  • Iškepus palikti šiek tiek atvėsti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link