Augalinius ledus labai paprasta pasigaminti sutrynus šaldytą bananą ir kitus norimus vaisius ar uogas. Šie ledai kiek kitokie ir tikrai labiau ypatingi tiek dėl savo išskirtinės spalvos, tiek skonio.
Saldžios mėlynės ir kreminis kokosų pienas – tokių skonių ledai sužavės daugelį!
Naminiai kokosų pieno ir mėlynių ledai
Augalinius ledus labai paprasta pasigaminti sutrynus šaldytą bananą ir kitus norimus vaisius ar uogas. Šie ledai kiek kitokie ir tikrai labiau ypatingi tiek dėl savo išskirtinės spalvos, tiek skonio. Saldžios mėlynės ir kreminis kokosų pienas – tokių skonių ledai sužavės daugelį!
Ingredientai
- 400 ml. kokosų pieno kietosios dalies arba kremo
- 150 g. šviežių arba šaldytų mėlynių
- 100 g. cukraus
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- keli lašai vanilės aromato
- 1 šaukštas degtinės (nebūtina, bet turėtų padėti, kad ledai nesušaltų į per daug kietus)
Instrukcijos
- Mėlynes ir 50 g. cukraus sumaišyti nedideliame inde virimui. Virti ant vidutinės kaitros vis pamaišant, kol mėlynės taps kaip uogienė (apie 5-7 min.). Išvirus palikti šiek tiek atvėsti ir sutrinti rankiniu ar kitu trintuvu, kad masė būtų labiau vientisa.
- Sumaišyti kukurūzų krakmolą ir kokosų pieną. Supilti likusį 50 g. cukraus, išmaišyti ir virti ant vidutinės kaitros nuolat maišant, kol sutirštės ir pradės burbuliuoti (apie 5-7 min.).
- Nukėlus puodą nuo viryklės įmaišyti kelis lašus vanilės aromato ir degtinę (jei naudojama).
- Leisti mišiniui šiek tiek atvėsti, tada įmaišyti mėlynių mišinį.
- Supilti ledus į norimą indą ir uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi prie ledų viršaus.
- Palaikyti šaldytuve apie 4 valandas arba kol pilnai atšals. Tada ledus dėti į šaldiklį, pirmas 2-3 valandas galima kas 30 minučių juos pramaišyti, kad tekstūra būtų kremiškesnė. Tada šaldiklyje laikyti per naktį.
- Patiekiant galima kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.