Koks gi ruduo be obuolių pyrago? Kad netektų tokio rudens turėt, kviečiu išsisaugoti šitą paprastą receptą.
Šitas receptas labai standartinis veganiško pyrago receptas, tik tuo pačiu dar ir su obuolių gabaliukais.
Kai norisi komforto, kažko patikrinto ir skanaus – paprastas obuolių pyragas kaip tik tam.
Recepte naudota 20 cm. skersmens apvali kepimo forma nuimamais kraštais.
Obuolių pyragas
Kai norisi komforto, kažko patikrinto ir skanaus – paprastas obuolių pyragas kaip tik tam! Pyragui naudota 20 cm. skersmens apvali kepimo forma nuimamais kraštais.
Ingredientai
- 250 g. kvietinių miltų
- 70 g. rudojo cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis maistinės sodos
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1,5 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio malto imbiero
- 0,5 šaukštelio malto muskato
- 0,5 šaukštelio gvazdikėlių
- 2 gerai sunokę bananai
- 60 ml. kokosų aliejaus
- 230 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau sojų)
- 1 šaukštas obuolių acto
- 2 vidutinio dydžio obuoliai
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
- Pieną sumaišyti su actu ir atidėti.
- Sumaišyti miltus, cukrų, prieskonius (visus sausus ingredientus).
- Bananus nulupti ir sutrinti šakute.
- Obuolius nulupti, išdarinėti ir supjaustyti kubeliais.
- Trintus bananus sumaišyti su pieno ir acto mišiniu, tada jį supilti į miltų masę, kartu supilti ir ištirpdytą kokosų aliejų ir taip pat išmaišyti. Sudėti pjaustytus obuolius ir išmaišyti.
- Kepimo skardą ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Į ją supilti pyrago masę.
- Pyragą kepti 45-55 minutes priklausomai nuo pasirinktos formos gylio. Pyragą galima patikrinti mediniu iešmeliu, jis iškepęs, kai įsmeigtas iešmelis išlenda sausas arba beveik sausas, nes nuo obuolių gali likti drėgmė.
- Iškepus, palikti pyragą atvėsti ir tada pjaustyti ar išimti iš skardos. Galima apibarstyti cukraus pudra.