Kepti obuoliai pažįstami tikriausiai kiekvienam. Bet ar teko ragauti keptų kriaušių? Ar man vienai čia buvo naujovė?
Kai bandžiau, nežinojau, ko tikėtis, bet skonis tikrai nustebino!
Kriaušės primena ne keptus vaisius, o saldų pyragą. O apkepę graikiniai riešutai dar įdomesnio poskonio suteikia.
Kriaušės ne tik skanios, bet ir atrodo labai gražiai! Gali puikiai tikti ir šventiniam desertų stalui.
Orkaitėje keptos kriaušės
Keptos kriaušės – daugelio dar neatrastas desertas. Jų skonis primena visai ne keptus vaisius, o saldų pyragą!
Ingredientai
- 3 sunokę kriaušės
- 1 šaukštas klevų sirupo (ar kito sirupo)
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 1/4 šaukštelio cinamono
- 1/4 šaukštelio malto muskato
- 1/4 šaukštelio malto imbiero
- 30-40 g. graikinių riešutų puselių
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių.
- Kriaušes perpjauti pusiau išilgai ir pašalinti sėklas (lupti nereikia).
- Jas sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Galima nupjauti labai mažą dalį kriaušių apačios, kad stovėtų lygiai.
- Kriaušes apšlakstyti arba aptepti pasirinktu sirupu.
- Cukrų sumaišyti su prieskoniais ir apibarstyti kriaušes.
- Į vietas, iš kur pašalinote sėklas įdėti po šiek tiek graikinių riešutų (juos galima ir susmulkinti, tačiau visiškai tinka ir nesmulkinti).
- Kepti apie 25 min. arba kol įbedus dantų krapštuką, kriaušės bus pilnai minkštos.