Bananiniai ledai (vadinami „nice-cream”) buvo vienas didesnių mano atradimų augalinėje mityboje. Tikrai neįsivaizdavau, kad tiesiog iš šaldytų bananų galima per pora minučių pasigaminti saldžius, skanius ledus net ir be jokių priedų ar cukraus.
Ko jums reikės, tai tik blenderio. Aš pati naudoju paprastą rankinį trintuvą, kurio pakanka visiems receptas, taip pat ir šiems ledams pagaminti.
Iš esmės recepte tik sutrinu šaldytus vaisius ir turiu ledus! O kai šitą būdą atrandi – galima pradėti ir eksperimentuoti. Pavyzdžiui, išbandyti vis naujus šaldytus vaisius ar pridėti kakavos, šokolado, uogų…
Šiame recepte naudojau bananus, ananasą ir kokosų kremą – tikra Pina Colada. 😉
Pina Colada ledai iš trijų ingredientų
Vienas iš populiarių variantų veganiškiems ledams yra vadinamieji bananų „nice-cream“, kuomet iki vientisos masės sumaltas šaldytas bananas jau primena ledų skonį. Šį kartą siūlau tokius ledus pagardinti dar ir ananasu bei kokosų pienu!
Ingredientai
- 320 g. šviežio ananaso (arba iškart šaldyto)
- 1 vidutinio dydžio gerai sunokusio banano
- 120 ml. kokosų pieno kietosios dalies (kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus)
- šiek tiek kokoso drožlių (nebūtina)
Instrukcijos
- Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
- Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų pieną sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto procesoriaus.
- Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
- Ant viršaus dar galima užbarstyti kokoso drožlių.