Šiuos saldainius gaminau Kalėdoms, bet jie lygiai tiek pat tinkami ir kitam metų laikui ar bet kokiai kitai progai.
Saldainiai nebus idealus atitikmuo „Raffaello” variantui, nes neturės traškaus vaflio, bet visa kita – galiu beveik garantuoti, kad tikrai nustebins!
Šiame recepte nieko kepti nereikia, o ingredientai labai paprasti ir jų nedaug – todėl gali būti tinkamas variantas, kai norisi paruošti kam nors paprastą, bet skanią dovaną, o laiko ne per akis. 😀
Jei norėtųsi, kad saldainiai būtų kietesni, galima pridėti kokosų miltų, migdolų miltų, daugiau smulkintų riešutų ar ko nors kito, ko jau turite virtuvės spintelėse.
Rankų darbo „Raffaello” saldainiai
Šiame recepte nieko kepti nereikia, o ingredientai labai paprasti ir jų nedaug – todėl gali būti tinkamas variantas, kai norisi paruošti kam nors paprastą, bet skanią dovaną, o laiko ne per akis.
Ingredientai
- 70 g. anakardžių
- 80 g. kokosų kremo (kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės)
- 85 ml. klevų sirupo
- 55 ml. kokosų aliejaus
- 95 g. kokosų drožlių (papildomai 40 g. drožlių išorei-apvoliojimui)
- 18 migdolų
Instrukcijos
- Anakardžius užmerkti karštame vandeyje ir palaikyti bent 30 min. ar daugiau arba užmerkti kambario temperatūros vandenyje ir palaikyti per naktį.
- Trintuvu maždaug iki vientisos masės sumalti anakardžius (išmirkytus ir nusausintus)
- Įdėti kokosų kremą, klevų sirupą, ištirpdytą kokosų aliejų ir kokosų drožles (95 g.) ir išmaišyti.
- Masę įdėti į šaldytuvą 30-čiai minučių.
- Išėmus iš šaldytuvo, paimti šaukštą masės, į vidurį jos įdėti migdolą, suspausti į rutuliuką ir apvolioti kokosų drožlėse. Tešla gali būti gan trapi, bet pabuvus šaldytuve šiek tiek sukietės.
- Rutuliukus sudėti ant kepimo popieriaus ar kito pagrindo ir 1 valandą palaikyti šaldytuve. Vėliau saldainius taip pat laikyti šaldytuve.
Pastabos
Norint tikrai turėti kokosų kremo, rekomenduoju, kokosų pieno skardinę (pilno riebumo) palaikyti šaldytuve per naktį. Taip daugiau šansų, kad viduje susiformuos kremas.