Labai mėgstu įprastus choc-chip sausainius (beje, turiu receptą čia), bet juos tikrai galima ir paįvairinti, pavyzdžiui, įdėjus moliūgo.
Moliūgas sausainius padaro ne tik minkštus ir drėgnus, bet suteikia ir gražios oranžinės spalvos (ir daugiau maistinių medžiagų).
Sausainiai su moliūgu ir šokolado gabaliukais
Įprasti sausainiai su šokolado gabaliukais tikrai skanūs, bet juos galima ir paįvairinti pridėjus moliūgo. Moliūgas suteiks ne tik minkštumo ir drėgmės, bet ir gražią spalvą bei papildomų maistinių medžiagų.
Ingredientai
- 90 g. augalinio margarino (arba sviesto)
- 100 g. baltojo cukraus
- 100 g. moliūgo tyrės (iškepto ir sumalto moliūgo iki vientisos masės, be priedų)
- 180 g. kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio maistinės sodos
- 1 šaukštelio cinamono
- 1/4 šaukštelio malto muskato
- 1/4 šaukštelio druskos
- 80 g. juodojo šokolado diskelių arba smulkinto šokolado
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
- Iki vientisos masės sumaišyti cukrų su margarinu. Įdėti moliūgų tyrę ir vėl išmaišyti.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą ir druską.
- Miltų mišinį sumaišyti su moliūgo, margarino ir cukraus mišiniu.
- Sudėti šokolado diskelius ir vėl išmaišyti.
- Iš tešlos rankose suformuoti rutuliukus (apie 1-2 šaukštai tešlos vienam sausainiui) ir sudėti į skardą ant kepimo popieriaus, paliekant erdvės tarp sausainių.
- Kepti apie 12 minučių.
- Iškepus palikti atvėsti.