Saldūs

Sausainiai su vyšniomis ir šokoladu

Norėdama išbandyti įvairius taip visų pamėgto skonių derinio – šokolado ir vyšnių – variantus, išbandžiau ir šiuos sausainius.

Minkšti, saldūs, vos rūgštūs, su šviežiomis uogomis… Žodžiu, reikia paragauti, kad pajusti visą skonių gamą!

Sausainių tešla gaminant gali atrodyti per skysta, bet kepant jie tikrai neišbėgs ir bus kaip minkšto pyrago gabalėliai tik sausainių pavidale.

Sausainiai su vyšniomis ir šokoladu

Vyšnios ir šokoladas – daugelio mėgstamas skonių derinys. Šie minkšti sausainiai su švelniu šviežių vyšnių rūgštumu būtent tokį derinį ir įkūnija.
Tipas Saldūs
Porcijos 14 sausainių

Ingredientai
  

  • 120 g. kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 50 ml. kokosų aliejaus
  • 70 g. rudojo cukraus
  • 1 gerai sunokęs bananas
  • 50 g. juodojo šokolado diskelių (arba smulkinto juodojo šokolado)
  • 2 šaukšteliai nesaldintos kakavos
  • 140 g. šviežių vyšnių

Instrukcijos
 

  • Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt. Vyšnias šiek tiek susmulkinti perpjaunant per puse arba į 4 dalis.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską.
  • Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės. Tada sumaišyti su tirpdytu kokosų aliejumi, cukrumi.
  • Banano masę supilti į miltų masę ir išmaišyti. Kartu įdėti šokolado diskelius ir smulkintas vyšnias, išmaišyti.
  • Į kepimo skardą su kepimo popieriumi dėti maždaug po šaukštą tešlos vienam sausainiui. Išdėlioti juos 2-3 cm. vienas nuo kito, nes kepant šiek tiek išsiplės. Iš tešlos gaunasi apie 14 sausainių.
  • Kepti apie 15-20 minučių – kol sausainiai bus lengvai parudavę.
  • Išėmus iš orkaitės sausainius palikti atvėsti skardoje ir pravėsus sudėti į kitą indą/lėkštę, kad atvėstų pilnai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link