Saldūs

Šokoladinis vyšnių pyragas

Pastaruoju metu stengiuosi kuo labiau išnaudoti tėvų daržus, todėl ir virtuvėje atsiranda visai nauji skoniai ar skonių deriniai.

Nors vyšnios ir šokoladas labai populiarus derinys – jo nebuvau atradusi savo receptuose ir tik neseniai pabandžiusi supratau, kad tikrai labai labai tinka!

Su vyšniomis reikia šiek tiek pasižaisti, nes kauliukų išėmimas užtrunka (nebent turit kokį fainą specialų prietaisą tam), bet pastangos atsiperka paragavsu deserto.

Aš pati prietaisų kauliukų išėmimui neturiu, todėl tiesiog rankose laikydama vyšnią, su mediniu pagaliuku/iešmeliu išstumiu kauliuką ir taip su visomis vyšniomis.

Šokoladinis vyšnių pyragas

Šokoladas ir vyšnios – puikus derinys vasarai, kada norisi gaivesnių patiekalų. Pyragas išliks šokoladinis ir saldus, bet vyšnios suteiks šiek tiek rūgštumo ir pagyvins saldumo skonį.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 250 g. speltos (viso grūdo dalių) miltų
  • 140 g. rudojo cukraus
  • 1,5 šaukšto kakavos be cukraus (10-12 g.)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 110 ml. ištirpinto kokosų aliejaus
  • 190 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą sojų)
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 350 ml. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
  • pasirinktinai: 2 šaukštų mažų šokolado gabaliukų/diskelių

Instrukcijos
 

  • Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską,cinamoną ir jei naudosite – šokolado gabaliukus).
  • Atskirai sumaišyti visus šlapius ingredientus (kokosų aliejų, pieną, citrinos sultis).
  • Viename inde sumaišyti abi mases – sausų ir šlapių ingredientų.
  • Kepimo skardą (naudota 20×20 cm. dydžio) iškloti kepimo popieriumi.
  • Tešlą tolygiai paskirstyti kepimo skardoje. Ant jos viršaus sudėti vyšnias be kauliukų ir šiek tiek įspausti rankomis. Vyšniomis turėtų būti padengtas visas pyragas. Jei jūsų vyšnios didelės – galite supjaustyti jas pusiau.
  • Pyragą kepti orkaitėje 35-40 min.
  • Iškepus palikti atvėsti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link