Nesunkiai paruošiama tarta, kurios skonis primins slyvų uogienę, tik patiekta ji bus daug gražesnėje formoje!
Tarta pavyksta labai gražios rožinės spalvos ir gali būti labai gražus desertas papuošti stalą.
Mano slyvos buvo rūgštokos, todėl jau iškepus tartą apibarsčiau dar papildomu cukrumi, todėl cukraus kiekį reikėtų rinktis pagal slyvų rūgštumą. Jei slyvos tikrai saldžios, galima naudoti mažiau cukraus nei nurodyta recepte ir prireikus jo užsibarstyti jau po kepimo.
Tartai pagaminti naudota 26 cm. skersmens tartos forma, bet dar geriau tiktų kiek mažesnė – apie 20 cm. skersmens forma.
Tarta su slyvomis
Nesunkiai paruošiama tarta, kurios skonis primins slyvų uogienę, tik patiekta ji bus daug gražesnėje formoje! Tarta pavyksta labai gražios rožinės spalvos ir gali būti labai gražus desertas papuošti stalą. Tartai pagaminti naudota 26 cm. skersmens tartos forma, bet dar geriau tiktų kiek mažesnė – apie 20 cm. skersmens forma.
Ingredientai
- 190 g. kvietinių miltų
- 90 g. augalinio sviesto
- ¼ šaukštelio druskos
- keli lašai vanilės aromato
- 45 ml. šalto vandens
Įdarui
- 40 g. migdolų miltų
- apie 20 nedidelių slyvų
- 70 g. cukraus
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
- Slyvas nuplauti, perpjovus pusiau pašalinti kauliukus ir supjaustyti juostelėmis.
- Į miltus sudėti sviestą, druską ir rankomis išminkyti iki trupinių konsistencijos. Tada įlašinti vanilės aromatą ir supilti šaltą vandenį, minkyti, kol tešla bus vientisa.
- Tešlą padėti ant kepimo popieriaus, dar vieną lakštą popieriaus užtiesti ant jos viršaus ir per kepimo popierių iškočioti iki turimos tartos formos dydžio, paliekant šiek tiek daugiau tešlos ir kraštams.
- Tartos formą ištepti sviestu.
- Iškočiotą tešlą perkelti į tartos formą ir išlyginti pagrindą, kraštus. Šakute subadyti tešlos pagrindą. Ant viršaus tolygiai suberti migdolų miltus.
- Į tartą išdėlioti slyvas, pjaustytas juostelėmis. Viršų apibarstyti 70 g. cukraus (jei slyvos saldžios cukraus galima dėti mažiau).
- Kepti 50-55 min. žemiausioje orkaitės lentynoje.
- Iškepus palikti pilnai atvėsti ir tik tada pjaustyti.