Nors mėgstu gaminti ir įmantresnius patiekalus, labai greiti ir paprasti receptai vis tiek daug dažniau pakliūna po rankomis.
Dalinuosi labai įprastu desertu – tinginiu – tik augaliniu jo variantu. Skonis man visiškai nesiskyrė nuo įprasto, o dar visada galima jį ir „pagerint” – įsidėti džiovintų vaisių/uogų ar kt.
Tinginys be pieno produktų
Kartais norisi paprastų ir tikrai pavykstančių receptų – šis tinginys būtent toks.
Ingredientai
- 180-200 g. juodojo šokolado (2 plytelės)
- 370 g. "Gaidelis Klasika" sausainių (2 pakuotės)
- 200 ml. kokosų pieno (riebaus pieno, kietosios dalies – kremo)
- 100 g. augalinio sviesto (nors sviestas tinkamesnis, aš pati naudojau augalinį margariną)
Instrukcijos
- Visus sausainius rankomis ar kitu būdu sulaužyti į didelį indą. Gabalėliai turėtų būti nedideli.
- Šokolado plyteles sulaužyti gabaliukais, sudėti į nedidelį puodą, kartu įdėti augalinį sviestą/margariną ir laikyti ant silpnos ugnies vis maišant, kol viskas ištirps iki vientisos masės. Kai viskas bus ištirpę sudėti kokosų pieną, išmaišyti ir taip pat palaukti, kol masė bus vientisa. Tada nuimti nuo viryklės.
- Tirpdytą šokolado masę supilti ant laužytų sausainių ir gerai išmaišyti.
- Pasirinktą indą ar kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi (naudota 12x22cm pločio ir 6cm gylio kepimo skarda) ir supilti visą masę. Išlyginti paviršių ir tinginį palaikyti šaldytuve per naktį.
- Ryte išimti iš indo kartu su kepimo popieriumi ir galima laikyti lėkštėje ar supjaustyti ir sudėtiį indą; laikyti šaldytuve