Kai nesinori tepti ir kepti viso torto – kviečiu paragauti paprastesnių ir labiau į vieną porciją orientuotų desertų.
Desertai yra pagaminti tiramisu principu, tik iš augalinių produktų – sausainių, šilkinio tofu, kokosų kremo.
Svarbu, kad čia naudojamas ne paprastas tofu, o šilkinis arba silken tofu. Jo konsistencija yra visai kitokia negu paprasto tofu ir jis dažnai naudojamas veganiškuose desertuose.
Lietuvoje šilkinio tofu galima rasti kone visose didesnėse parduotuvėse.
Desertus gaminau į stiklines, bet tikrai galima pasirinkti ir kitą norimą tarą bei desertus daryti dar mažesnius ir taip turėti daugiau porcijų.
Tiramisu desertai
Kai nesinori kepti ar tepti viso torto, kviečiu paragauti į mažesnes porcijas orientuotų desertų, pagamintų tiramisu skonio pagrindu.
Ingredientai
- 2 šaukšteliai juodos tirpios kavos
- 300 g. šilkinio tofu
- 150 g. kokosų kremo (kietosios kokosų pieno dalies iš skardinės)
- 4 šaukštai cukraus
- 300 g. paprastų sausainių (naudojau "Gaidelio" paprasčiausius, bet yra ir kitų veganiškų – sudėtys keičiasi, tai reikėtų patikrinti etiketes prieš perkant)
Instrukcijos
- Tirpią kavą užpilti 250 ml. karšto vandens.
- Šilkinį tofu blenderiu sumalti su kokosų kremu ir cukrumi.
- Imti po 2-3 sausainius, pamerkti juos į kavą ir palaikyti 10-20 sekundžių, tada dėti į pasirinktos deserto formos pagrindą – priklausomai nuo formos sausainius gali tekti pasmulkinti dedant. Man gavosi 2-3 sausainiai vienam sluoksniui.
- Ant sausainių dėti 2-3 šaukštus tofu ir kokosų kremo masės (irgi priklausomai nuo pasirinkto indo desertui), tada vėl dėti sausainių sluoksnį ir taip sluoksniuoti iki viršaus.
- Apibarstyti kakava ir palaikyti šaldytuve bent 30-60 min. prieš valgant