Saldūs

Tiramisu desertai

Kai nesinori tepti ir kepti viso torto – kviečiu paragauti paprastesnių ir labiau į vieną porciją orientuotų desertų.

Desertai yra pagaminti tiramisu principu, tik iš augalinių produktų – sausainių, šilkinio tofu, kokosų kremo.

Svarbu, kad čia naudojamas ne paprastas tofu, o šilkinis arba silken tofu. Jo konsistencija yra visai kitokia negu paprasto tofu ir jis dažnai naudojamas veganiškuose desertuose.

Lietuvoje šilkinio tofu galima rasti kone visose didesnėse parduotuvėse.

Desertus gaminau į stiklines, bet tikrai galima pasirinkti ir kitą norimą tarą bei desertus daryti dar mažesnius ir taip turėti daugiau porcijų.

Tiramisu desertai

Kai nesinori kepti ar tepti viso torto, kviečiu paragauti į mažesnes porcijas orientuotų desertų, pagamintų tiramisu skonio pagrindu.
Tipas Saldūs
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 2 šaukšteliai juodos tirpios kavos
  • 300 g. šilkinio tofu
  • 150 g. kokosų kremo (kietosios kokosų pieno dalies iš skardinės)
  • 4 šaukštai cukraus
  • 300 g. paprastų sausainių (naudojau "Gaidelio" paprasčiausius, bet yra ir kitų veganiškų – sudėtys keičiasi, tai reikėtų patikrinti etiketes prieš perkant)

Instrukcijos
 

  • Tirpią kavą užpilti 250 ml. karšto vandens.
  • Šilkinį tofu blenderiu sumalti su kokosų kremu ir cukrumi.
  • Imti po 2-3 sausainius, pamerkti juos į kavą ir palaikyti 10-20 sekundžių, tada dėti į pasirinktos deserto formos pagrindą – priklausomai nuo formos sausainius gali tekti pasmulkinti dedant. Man gavosi 2-3 sausainiai vienam sluoksniui.
  • Ant sausainių dėti 2-3 šaukštus tofu ir kokosų kremo masės (irgi priklausomai nuo pasirinkto indo desertui), tada vėl dėti sausainių sluoksnį ir taip sluoksniuoti iki viršaus.
  • Apibarstyti kakava ir palaikyti šaldytuve bent 30-60 min. prieš valgant

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link