Jeigu reikėtų pasilikti tik vieną ingredientą, iš kurio turėčiau ruošti patiekalus – tai tikriausiai būtų tofu.
Tofu receptuose gali atstoti ne tik baltymų šaltinį sūriems patiekalams, bet taip pat gali būti naudojamas gaminti padažams ar net valgomas vietoj varškės ir pavyzdžiui, padėti sukurti veganiškus varškėčius.
Tofu recepte visiškai nesijaučia, o kartu tiks bet kurie mėgstami sirupai, uogienės ar šviežios uogos/vaisiai.
Pati šiuos varškėčius mėgstu su bananu ir klevų sirupu. Skanu užbarstyti ir cukraus pudros.
O receptas ryra per daug paprastas, kad jo neišbandyti. 😀 Vos keli ingredientai ir šilti varškėčiai jau puoš jūsų stalą.
Tofu varškėčiai
Vos iš kelių ingredientų paruošite saldžius ir skanius varškėčius (be varškės), kuriuos galima gardinti įvairiais sirupais, uogienėmis ar šviežiomis uogomis.
Ingredientai
- 300 g. tofu
- 60 g. kvietinių miltų
- 1 gerai sunokęs bananas
- 1 šaukštas cukraus
- šiek tiek kokosų aliejaus kepimui
Instrukcijos
- Šakute gerai sutrinti tofu ir bananą. Sudėti miltus ir cukrų, ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti varškės konsistencijos, kad būtų galima suformuoti varškėčius.
- Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi. Kepimui reikėtų maždaug 1 šaukštelio kokosų aliejaus, galima jo vis įdėti jei kepsite varškėčius ne per vieną kartą, priklausomai nuo keptuvės dydžio.
- Imti maždaug po vieną šaukštą tešlos ir rankose suformuoti mažus blynelius (~1-1,5 cm. storio). Dėti juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Abi varškėčių puses apkepti po pora minučių, kol paruduos.
- Varškėčius patiekti su mėgstama uogiene ar sirupu, galima apibarstyti cukraus pudra.