Saldūs

Valgomi saldūs voriukai (nereikia kepti)

Helovynas labai gera proga paeksperimentuoti virtuvėje, o daryti iš maisto ne visai „sąmones“ man labai patinka. 😀

Vienas iš smagių pabandymų buvo šie valgomi saldūs voriukai – labai patiko ir visiems, kam daviau paragaut!

Beje, juos darydama užtrukau vos apie 20 minučių.

Net jeigu nešvenčiat tokių švenčių kaip Helovynas – mano nuomonė visada yra, kad kuo daugiau švenčių tuo geriau, tai bent kažkaip galima jas išnaudoti ir savo smagumui ir pasidaryti tokių smagių užkandžių kad ir tik sau. Ir gal ir visai be jokios progos.

Nors Helovyno maistas turėtų būti gąsdinantis, man jis visas labai labai mielas, kaip ir šiti voriukai – nu, labai mieli gavosi!

Valgomi saldūs voriukai

Nors užkandis skirtas Helovyno šventei – jį galima pasigaminti ir tokių švenčių nešvenčiant, nes kaip kartais smagu valgyti maistą, kuris ne tik skanus, bet ir atrodo kaip nors neįprastai!
Tipas Saldūs
Porcijos 12 voriukų

Ingredientai
  

  • 20 g. greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 150 g. džiovintų datulių (arba šviežių)
  • 1 šaukštas nesaldintos kakavos (papildomai: 1-2 šaukšteliai kakavos saldainių apvoliojimui)
  • 2 šaukštai riešutų sviesto (kreminio, be riešutų gabaliukų)
  • 1 šaukštas klevų sirupo
  • 16-20 vnt. mažų sausainių "Pretzels"
  • 24 vnt. lukštentų saulėgrąžų
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis malto cinamono

Instrukcijos
 

  • Jeigu naudojate džiovintas datules – užpilti jas karštu vandeniu ir palaikyti apie 10 min., kol išbrinks.
  • Kai datulės bus išbrinkę, nupilti nuo jų vandenį ir sudėti į indą su visais kitais ingredientais (avižiniais dribsniais, kakava, riešutų sviestu, druska, cinamonu). Nedėti saulėgrąžų ir sausainių „pretzels“.
  • Visus sudėtus ingredientus sumalti su rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi iki daugmaž vientisos masės.
  • Iš šios masės formuoti rutuliukus – imti po kupiną šaukštelį masės ir delnuose susukti į rutuliuką. Iš visos masės gaunasi apie 12 rutuliukų.
  • Kiekvieną rutuliuką apvolioti kakavoje.
  • Sulaužyti „Pretzel“ sausainius taip, kad iš kiekvieno sausainio turėtumėte 3 dalis, kurios yra lenktos. Susmeikite šias lenktas dalis į rutuliukų šonus kaip kojas vorams. Kiekvieno rutuliuko priekyje įsmeikite po dvi saulėgrąžas – akis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link