Saldūs

Veganiški „Twix” saldainiai

Gerai, gal ir kiek per skambu juos vadinti „Twix”, nes iki pilno panašumo dar šiek tiek trūksta. Tačiau sausainis, veganiška karamelė ir šokolado glaistas tikria primena pirktinius saldumynus.

Saldainiai labai tinkami dovanoms, šventėms, bet aišku, ir kasdieniam pasilepinimui.

Karamelė čia pagaminama iš kokosų kremo (arba kokosų pieno kietosios dalies) ir rudojo cukraus, tačiau neturint kokosų kremo po ranka, galima išsiversti ir su datulėmis. Jas tiesiog reikėtų pamirkyti karštame vandenyje, būtinai pašalinti kauliukus ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu su šiek tiek vandens.

Sausainis arba pagrindas pagaminamas iš kokosų ir kvietinių miltų, kartu su šiek tiek augalinio margarino ir cukraus. O šokoladiniam glaistui prireiks tik juodojo šokolado ir šiek tiek kokosų aliejaus.

Nors prie saldainių reikės įdėti šiek tiek darbo ir pastangų, jos tikrai atsipirks, kai paragausit rezultatą.

Saldainių kiekis gali skirtis pagal jūsų pasirinktą dydį, galima juos daryti tiek mažus, tiek didesnius ir labiau kaip batonėlio dydžio, bet man darant mažesnes versijas gavosi apie 15 saldainių.

Veganiški „Twix” saldainiai

Sausainis, karamelė ir šokoladas – viskas veganiška ir labai panašu į "Twix" ar kitus skanius saldumynus, randamus parduotuvėse.
Tipas Saldūs
Porcijos 15 nedidelių saldainių

Ingredientai
  

Saldainių pagrindui (sausainiui)

  • 150 g. kvietinių miltų
  • 150 g. kokosų miltų (arba dar tiek pat kvietinių miltų)
  • 160 g. augalinio sviesto arba margarino
  • 45 g. cukraus
  • šiek tiek vandens (tik tiek, kad masė geriau suliptų)

Karamelei

  • 400 ml. kokosų kremo (pirktinio pilno riebumo kokosų kremo arba kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės, taip pat pilno riebumo)
  • 50-80 g. rudojo cukraus (kiekį galima pasikoreguoti pagal tai, kiek saldumo norisi)

Šokoladiniam glaistui

  • 2 vnt. juodojo šokolado plytelių
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus

Instrukcijos
 

  • Sumaišyti ingredientus saldainių pagrindui – masė turi būti lengvai formuojama, sulipti.
  • Sudėti ją į kvadratinę skardą (maždaug 20×20 cm. dydžio) ir suspausti, kad masė lygiai pasiskirstytų ant pagrindo. Kepti 180C temperatūroje 10-15 min., kol kraštai pradės ruduoti ir tada palikti atvėsti.
  • Karamelei supilti kokosų kremą ir cukrų į indą ir virti nuolat maišant, kol masė sutirštės (apie 8-10 min. ar kiek ilgiau). Tik labai atsargiai, nes kokosų kremas tirštėdamas gali pradėti taškytis.
  • Karamelę supilti ant iškepto "sausainio" ir palaikyti šaldytuve, kol viskas atvės ir sustings (bent 30 min. – 1 val.).
  • Viską supjaustyti norimo dydžio saldainiais.
  • Ištirpdyti juodojo šokolado plyteles kartu su šaukštu kokosų aliejaus.
  • Kiekvieną saldainį įmerkti ar apipilti ištirpdytu šokoladu.
  • Saldainius palikti per naktį pilnai sustingti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link