Chia pudingas – labai geras jogurto pakaitalas, o tuo pačiu tai skaidulų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, todėl tai ir sveikas užkandis ir desertas viename!
Chia pudingą galima gaminti pačių įvairiausių skonių. O jį paruošti labai paprasta – chia sėklos (ispaninio šalavijo sėklos) sumaišomos su augaliniu pienu, pasirinktu saldikliu, pavyzdžiui, sirupu, tada laikomos šaldytuve per naktį ar kelias valandas ir pudingas jau paruoštas. Toks pudingas sumaišomas arba apdėliojamas vaisiais ar uogomis ir viskas!
Šį chia pudingo receptą pabandžiau daryti kiek kitokį, norėjosi, kad jo skonis labiau primintų jogurtą, o kadangi reikėjo sunaudoti sezonines vyšnias, pudingas ir tapo vyšninis. 😁
Todėl pirmiausia padariau smoothie – sumaliau bananą, vyšnias, pieną, tada šį kokteilį sumaišiau su chia sėklomis, o ryte jau turėjau sveiką, skanų desertą.
Naudojau įprastas mūsų lietuviškas rūgštokas vyšnias, o trešnėmis pudingą tik papuošiau. Papildomo saldiklio visai neprireikė, nes bananas visiškai atstoja visą reikiamą saldumą!
Vyšninis chia pudingas
Ingredientai
- 140 g. šviežių vyšnių (pašalinus kauliukus svėrė apie 100 g.)
- 1 bananas (gerai sunokęs)
- 300 ml. nesaldinto augalinio pieno (recepte naudotas avižų)
- 50 g. chia sėklų
Instrukcijos
- Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
- Į indą sudėti bananą, vyšnias be kauliukų ir pieną. Galima įsidėti saldiklio, bet jeigu bananas gerai sunokęs – jo neprireiks. Viską sumalti rankiniu ar kitu trintuvu.
- Trintą masę sumaišyti su chia sėklomis ir laikyti šaldytuve per naktį, galima po poros valandų laikymo išmaišyti.
- Chia pudingą galima valgyti vieną, įmaišyti daugiau vyšnių be kauliukų ar kitų uogų. Puikiai tinka trešnės.