Šis pyragas sujungia dvi skonio natas – sultingas saldžiai rūgščias vyšnias ir švelnius migdolus.
Vyšnių ir migdolų pyragas yra pagamintas naudojant tik augalinius ingredientus, todėl tai puikus pasirinkimas ne tik veganams, bet ir tiems, kurie siekia sumažinti savo suvartojamą gyvūninių produktų kiekį ar turi specifinių dietinių reikalavimų. Šis pyragas taip pat yra be laktozės ir be kiaušinių, tačiau nepraranda purumo ir minkštumo.
Pyragas yra minkštas ir drėgnas, bet tuo pačiu lengvai trupantis. Vyšnios prideda natūralaus sultingumo, kuris puikiai papildo švelnų migdolų skonį.
Skaniausia pyragą valgyti jau visiškai atvėsusį.
Toks pyragas yra puikus pasirinkimas bet kuriai progai – nuo kasdienių pietų iki šventinių vakarienių. Jis puikiai dera su arbata ar kava ir gali tapti šeimos ir draugų mėgstamu desertu.
Vyšnių ir migdolų pyragas
Ingredientai
- 200 g. kvietinių miltų
- 50 g. migdolų miltų
- 130 g. cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis maistinės sodos
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis malto muskato
- 240 ml. nesaldinto augalinio pieno
- 80 ml. kokosų aliejaus
- 2 šaukšteliai obuolių acto
- keli lašai vanilės aromato
- keli lašai migdolų aromato
- 170 g. šviežių vyšnių be kauliukų
- 30 g, migdolų riekelių
- 2 šaukštai klevų sirupo
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Kokosų aliejumi ištepti apvalią kepimo skardą nuimamais kraštais (naudota 17 cm. skersmens forma).
- Vyšnias sumaišyti su kukurūzų krakmolu (nebūtina), kad jos nenusėstų ant pyrago dugno.
- Sumaišyti sausus ingredientus: miltus, migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, muskatą ir druską.
- Sumaišyti pieną, aliejų, actą, vanilės ir migdolų ekstraktus.
- Supilti drėgnus ingredientus į sausus ir išmaišyti, kol miltų neliks.
- Įmaišyti vyšnias, kad jos tolygiai pasiskirstytų tešloje.
- Į skardą supilti tešlą ir išlyginti viršų mentele.
- Pyrago viršų tolygiai apibarstyti migdolų riekelėmis.
- Pyrago viršų apšlakstyti pora šaukštų klevų sirupo.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min. arba kol į vidurį įsmeigtas medinis iešmelis išlįs švarus.
- Iškepus pyragui leisti pilnai atvėsti prieš pjaustant.