Pritrūko idėjų, į kokius receptus įtraukti lęšius? Jie puikiai tinka salotoms!
Lęšius įprasta matyti troškiniuose ar kituose sočiuose patiekaluose, bet ne ką mažiau nustebins ir lęšių derinys su šviežiomis salotomis ir daržovėmis.
Šios salotos labai paprastos, bet skoniu gali sužavėti daugelį. Mėgstamiausia mano dalis – padažas! Jį lengvai pritaikysite ir prie kitų salotų ar patiekalų.
Gaivios salotos su lęšiais
Pritrūko idėjų, į kokius receptus įtraukti lęšius? Jie puikiai tinka salotoms! O būtent šias siūlome patiekti dar ir su saldžiai rūgščiu bei šiek tiek aštriu padažu.
Ingredientai
- 80 g. virtų lęšių
- apie 60 g. pasirinktų salotų
- 4-5 ridikėliai
- 5 maži pomidoriukai
- 50 g. agurko
- 1/4 svogūno (10 g.)
- 30 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų (9-10 alyvuogės)
- šviežių petražolių, svogūnų laiškų ar kitų žolelių
Padažui
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas klevų sirupo
- 1 šaukštelis garstyčių
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- 0,5 šaukštelis česnako granulių
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
Instrukcijos
- Lęšius išvirti iš anksto. 1 daliai lęšių maždaug 2 dalys vandens arba kaip nurodyta ant pakuotės. Salotoms naudoti atvėsusius lęšius.
- Ingredientus padažui sumaišyti atskirame indelyje.
- Supjaustyti salotas, ridikus, pomidoriukus, agurką, svogūną, alyvuoges ir pasirinktas žoleles.
- Inde sumaišyti visas pjaustytas daržoves, lęšius ir padažą.