Salotos nebūtinai turi būti tik iš šviežių daržovių – keptos tinka lygiai tiek pat!
O bulvės juk išvis visur tinka. Tad jos puikiai tinka ir salotos, suteikia didesnį sotumo jausmą ir paįvairina įprastas salotas.
Salotų padažas čia rugštokas, tad nemėgstantiems, galima nedėti acto ir tiesiog daugiau aliejaus. Ar vietoje acto įsidėti šviežios citrinos sulčių.
Keptų bulvių ir rukolos salotos
Keptos bulvės salotoms? Kaip ir kitos keptos daržovės, bulvės gali puikiai paįvairinti salotas, suteikti didesnį sotumo jausmą ir ypač tikti vėsesnėmis dienomis, kuomet norisi šilto maisto.
Ingredientai
- apie 700 g. šviežių bulvių (maždag 5 vidutinio dydžio bulvės)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio pipirų
- 0,5 mažo svogūno
- 70 g. rukolos
Padažui
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
- 2 šaukštai balzaminio acto (ar kito acto – vyno, ryžių)
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio pipirų
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
- Bulves labai gerai nuplauti (jei bulvės šviežios – lupti nebūtina) ir supjaustyti kubeliais ar skiltelėmis.
- Pjaustytas bulves sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir sumaišyti su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Kepti apie 30-40 minučių arba kol apskrus.
- Atskirame inde sumaišyti padažą – aliejų, garstyčias, actą, pipirus ir druską.
- Smulkiai supjaustyti svogūną.
- Bulvėms iškepus, sumaišyti jas su nuplautais rukolos lapais, padažu ir svogūnu.