Esu minėjus ir manau, vis paminėsiu, kad nesu augalinių sūrių fanė, tai ir šios salotos gali būti arba labai skanios, jeigu augalinė feta jums patinka, arba nei šiokios, nei tokios, jei kaip ir aš netoleruojat kažkokių ingredientų augaliniuose sūriuose. 😁
Jeigu augalinę fetą mėgstat – tai šis receptas gal būti kažkas įdomesnio nei graikiškos salotos, kur įprastai ir naudojama feta.
Aš pati šias salotas pasidariau dar ir šiek tiek šiltas, nes virtus burokėlius dar apkepiau ant alyvuogių aliejaus, tai gavosi ir žiemai labai tinkantis patiekalas.
Labai mėgstu padažą, kurį aprašiau šiame recepte ir dažnai jį renkuosi daugeliui savo salotų. Jis yra iš klevų sirupo, garstyčių, acto ir aliejaus – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrokas, ir tikrai paįvairina net ir paprasčiausias salotas.
Rukolos salotos su augaline feta ir burokėliais
Ingredientai
Salotoms
- 2-3 saujos rukolos salotų
- puse mažo agurko
- 1/4 svogūno
- 1 sauja žaliųjų alyvuogių be kauliukų
- 70 g. augalinio feta sūrio
- 1 kepto arba virto mažo burokėlio
- šiek tiek šviežių petražolių (nebūtina)
- druskos, pagal poreikį
Padažui
- 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5-1 šaukšto klevų sirupo
- 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
- 1 šaukštelis obuolių acto
Instrukcijos
- Atskirai sumaišyti ingredientus padažui.
- Susmulkinti daržoves, alyvuoges ir sumaišyti su rukolos salotomis. Ant salotų supilti padažą bei vėl išmaišyti.
- Smulkintą fetą ir buroko gabalėlius dėti ant salotų viršaus (galima ir išmaišyti kartu su salotomis). Galima apibarstyti kanapių, moliūgų ar kitomis sėklomis.