Užtrukau visai ilgai, kol prisiruošiau išbandyti granatą salotose. Salotos tikrai skanios, o granatas suteikia jom labai gražią detalę ir šiek tiek vaisiaus gaivumo.
Atvirai, tai nesu mėgėja tų granato sėklyčių ir kai valgant salotas jos tokios kietos maišosi – tas buvo man mažas minusas. Bet salotos tokios gražios, kad leidžiu šitam praslyst. 😁 Ir aišku, čia visiškas skonio reikalas.
Kartu į salotas dar dėjau kynvos ir keptų batatų – batatai jas padaro sotesnes. Beje, batatus visada kepu apibarstytus cinamonu, tas irgi suteikia šiek tiek egzotiškumo. 😍
Salotos gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras šalia kitų patiekalų.
Salotos su granatu, kynva ir keptais batatais
Granatas – ne tik skanus vaisius, bet ir labai gražus ir tinkamas papuošimas įvairioms salotoms. Šios salotos – ir gaivios, ir sočios – puikiai tinkamos tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras šalia kitų patiekalų.
Ingredientai
- 50 g. granatų sėklų
- 1 nedidelio batato (salotoms galima naudoti mažiau bulvės nei iš viso iškeps)
- 50 g. nuplautų kynvos kruopų
- 120 ml. vandens (kynvos virimui kartu su ¼ šaukštelio druskos)
- 50 g. rukolos
- 1/4 raudonojo svogūno (apie 15 g.)
- puse mažo agurko (apie 50 g.)
- 1 šaukštas kokosų aliejaus (batatui kepti)
- 0,5 šaukštelio cinamono (batatui kepti)
- 0,5 šaukštelio druskos (batatui kepti)
Padažui
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukšto balzaminio acto
- 1 šaukštelis šviežių citrinos sulčių
- 0,5 šaukštelio klevų arba agavų sirupo
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio maltų pipirų
Instrukcijos
- Nedideliame puode užvirti 120 ml. vandens su ¼ šaukštelio druskos. Suberti kynvos kruopas, sumažinti ugnį, uždengti ir virti apie 15 min. arba kol kynva suminkštės ir vandens neliks. Palikti atvėsti.
- Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
- Batatą supjaustyti nedideliais kubeliais (lupti nebūtina), įtrinti 1 šaukštu kokosų aliejaus, išmaišyti su cinamonu ir druska. Kubelius išskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 20-25 minutes arba kol bus minkšti ir lengvai parudavę.
- Agurką supjaustyti griežinėliais, svogūną juostelėmis, rukolą galima taip pat pasmulkinti.
- Granato viršų nupjauti, įpjauti žievę vietose, kur yra sėklų sandūros ir išskleisti visą granatą. Nuimti apie 50 g. sėklų.
- Sumaišyti visus ingredientus padažui.
- Sumaišyti visas daržoves, sėklas, kynvą ir batatą (galima naudoti puse ar norimą dalį iškepto batato), apšlakstyti padažu ir vėl išmaišyti.