Gaivios, saldžios, sūrios ir aštrios – labai daug žodžių tiktų šioms salotoms apibūdinti, nes jose susiplaka tikrai didelė skonių įvairovė.
Salotos tikrai patiks tiems, kurie pasiilgo naujų skonių arba mėgsta Azijos virtuvės patiekalus.
Vaisius dėti į salotas kartais gali būti nedrąsu (bent jau aš čia daug neeksperimentuoju), bet šiame recepte mangas labai tinka ir didelio šoko nepratusiems neturėtų sukelti. 😁
Salotos su mangu ir riešutų sviesto padažu
Gaivios, saldžios, sūrios ir aštrios – labai daug žodžių tiktų šioms salotoms apibūdinti. Jos tikrai patiks tiems, kurie pasiilgo naujų skonių arba mėgsta Azijos virtuvės patiekalus.
Ingredientai
- pasirinktų salotų (recepte naudota 90 g. „Iceberg“salotos (maždaug du dideli lapai))
- 80 g. gerai sunokusio mango
- 50 g. agurko
- 1/4 nedidelio svogūno
- 6-7 maži pomidoriukai
- puse nedidelio avokado
- pasirinktinai: kepto tofu („marinated“ rūšies, apkepto keptuvėje su prieskoniais)
- šviežios kalendros arba petražolių
Padažui
- 20 g. riešutų sviesto be priedų
- 1 šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero
- 1 šaukštas sojos padažo
- 0,5 šaukštelio česnako miltelių
- 30 ml. vandens arba augalinio pieno be cukraus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
- 1/4 šaukštelio druskos (arba daugiau, pagal skonį)
Instrukcijos
- Jeigu naudojamas tofu – jį supjaustyti kubeliais arba juostelėmis ir apkepti ant aliejaus iš visų pusių, kartu su šiek tiek pasirinktų prieskonių.
- Pasirinktas salotas suplėšyti arba supjaustyti.
- Susmulkinti agurką, mangą, svogūną, pomidorus. Avokadą perpjauti per pusę, peiliu įstrižai supjaustyti gabaliukais ir išimti su šaukšteliu.
- Pasiruošti padažą – visus ingredientus padažui sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu. Malti nebūtina, bet taip viskas daug geriau išsimaišys ir geriau susismulkins tarkuotas imbieras.
- Į indą sudėti visas daržoves, žoleles, tofu, jei naudojamas ir sumaišyti su padažu.