Arbūzas salotose ir dar su sūriu? Pati prieš pora metų būčiau tikrai bijojus tokio derinio ir nesitikėjus nieko gero 😀
Bet vaisius į salotas pradėjau prisijaukinti pamažu ir pradėjau nuo tikrai pavykusių ir skanių receptų, pavyzdžiui, šios salotos su mangu man vienos skaniausių!
O arbūzas yra irgi stebėtinai tinkamas vaisius paįvairinti salotas, suteikia joms gaivumo ir naujų skonių. Šalia jo galima naudoti tiek įprastą, tiek augalinę fetą.
Salotos su šviežiu arbūzu ir fetos sūriu
Arbūzas salotose ir darsu sūriu? Bijoti šio derinio nereikėtų, nes arbūzas stebėtinai tinkamas vaisius paįvairinti salotas, suteikia joms gaivumo ir naujų skonių!
Ingredientai
- 300 g. šviežio arbūzo (sverta jau be žievės)
- 1 mažas šviežias agurkas (apie 100 g.)
- 30 g. rukolos (maždaug 1 sauja)
- 50 g. fetos sūrio (įprasto arba augalinio)
- ¼ nedidelio raudonojo svogūno
- 1 šaukštas smulkintų šviežios mėtos lapų
Padažui
- 15 ml. alyvuogių aliejaus
- 10 ml. balzaminio acto
- 5 ml. šviežios citrinos sulčių
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio maltų pipirų
Instrukcijos
- Arbūzą ir agurką supjaustyti kubeliais.
- Raudonąjį svogūną supjaustyti plonais griežinėliais.
- Susmulkinti šviežių mėtų lapelius.
- Sutrupinti augalinį fetos sūrį.
- Dideliame dubenyje sumaišyti arbūzą, agurką, rukolą (ją taip pat galima šiek tiek pasmulkinti), raudonąjį svogūną ir smulkintas mėtas.
- Paruošti padažą – gerai sumaišyti alyvuogių aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Salotas apšlakstyti padažu ir atsargiai išmaišyti.
- Ant viršaus užberti trupintą fetos sūrį.