Salotos

Salotos su tofu ir keptais anakardžių riešutais

Kaip paįvairinti salotas? Įsidėi į jas riešutų!

Bet kam dėti paprastus, jei galima keptus? Kepti riešutai man tikrai labai skanus atradimas, tinkantis ne tik salotoms, bet ir kitiems patiekalams, pavyzdžiui taip pat paįvairinti makaronams ar sriubai.

Dar salotoms labai mėgstu būtent tokį padažą, kokį aprašiau šiame recepte. Jis toks superinis derinys tarp saldaus, sūraus ir rūgštaus. Arba, kai nežinai, kokio padažo nori – viskas viename. 😀

Salotos su tofu ir keptais anakardžių riešutais

Gaivios ir sočios salotos – kai kas, už ką kūnas tikrai visada padėkos. O jas paįvairinti galima skirtingais riešutais – šiame recepte jie apkepti, minkšti, bet tuo pačiu ir traškūs. Šiek tiek saldus padažas taip pat įneš skonių įvairovės ir tokiomis salotomis bus skanu mėgautis bet kokiu sezonu.
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • apie 40 g. salotų mišinio
  • 90 g. tofu ("marinated" rūšies)
  • 35 g. anakardžių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • puse sunokusio avokado
  • 1/4 svogūno
  • 1/3 geltonosios paprikos
  • 2 griežinėliai konservuotų jelapenų (nebūtina)

Padažui

  • 1 šaukštelis garstyčių (padažams visada naudoju grūdėtąsias)
  • 1 šaukštelis agavų sirupo
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • šiek tiek druskos

Instrukcijos
 

  • Susmulkinti apie ¼ svogūno, trečdalį nedidelės geltonosios paprikos ir jalapeno griežinėlius. Pusės avokado vidinę dalį peiliu supjaustyti rombais ir išskaptuoti šaukšteliu,kad gautųsi nedideli gabalėliai. Viską sudėti į indą kartu su salotomis ir išmaišyti.
  • Paruošti padažą – į indą sudėti garstyčias, agavų sirupą, šviežios citrinos sultis ir žiupsnį druskos ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Kubeliais supjaustyti tofu.
  • Į keptuvę įpilti apie šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti pjaustytą tofu ir kepti apie 4-5 minutes vis pamaišant, kol paruduos. Tada sudėti anakardžius ir pakepti dar kelias minutes, kol ir anakardžiai paruduos. Užberti šiek tiek druskos ar kitų pasirinktų prieskonių (tinka prieskonių mišiniai – bulvių, vištienos ir kt.) ir išmaišyti.
  • Į salotų masę supilti padažą ir gerai išmaišyti. Ant viršaus sudėti keptą tofu ir anakardžius, galima apibarstyti norimomis sėklomis, patiekti su duona ar kitais priedais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link