Turiu silpnybę cezario salotoms iš „Maximos”. Nežinau, kokių ten E pridėta, bet jie labai gerai atlieka savo funkciją – kai paragauju noriu valgyt ir valgyt tas salotas. 😀
Gaila, kad jos ne veganiškos, bet atradau beveik lygiai tiek pat skanų cezario salotų receptą, kurį galima lengvai pasigaminti namuose ir kuriam nereikės jokių gyvūninių produktų!
Beje, neradus pirkti specialių skrebučių salotoms („croutons”), darbą tiek pat gerai atlieka paprastas naminis skrebutis supjaustytas į mažus gabaliukus!
Veganiškos cezario salotos
Veganiškų cezario salotų ne taip lengva gauti pietaujant kavinėje ar užbėgus į parduotuvę. Bet jas nesunku pasigaminti namuose! Šiame recepte gaminamas padažas tikrai primins įprastas cezario salotas, o tofu bus ir puikus baltymų šaltinis, ir atstos salotų su vištiena variantą.
Ingredientai
- apie 120 g. „Iceberg“ salotos lapų (3-4 lapai)
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 90 g. kietojo tofu (puse pakelio, „marinated“ rūšies)
- 1 šaukštelis barbekiu padažo
- 1 šaukštelis sojų padažo
- Sauja mažų duonos skrebučių/džiūvėsėlių
Padažui
- 40 g. anakardžių
- 65 ml. vandens
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
- 1 šaukštelis kaparėlių
- 1 šaukštelis skysčio iš kaparėlių stiklainio
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- 2 šaukšteliai maistinių mielių
- ¼ šaukštelio druskos
- Nepilnas šaukštelis obuolių acto (apie 3 ml.)
Instrukcijos
- Anakardžius užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 10-20 minučių, tada vandenį nupilti.
- Juostelėmis arba kvadratais pjaustytą tofu keletą minučių apkepti su šaukšteliu aliejaus. Kartu į keptuvę sudėti barbekiu padažą, sojų padažą, apkepti, kol apskrus.
- Salotų lapus nuplauti ir suplėšyti.
- Visus ingredientus padažui sudėti į indą ir rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
- Keptą tofu dėti ant salotų lapų, supilti padažą (padažo gali būti daugoka, tad galima jo pasilikti ir dar vienai porcijai), sudėti skrebučius. Salotas galima apibarstyti maistinėmis mielėmis.