Šaltibarščiai be kefyro, kiaušinių ar pieno? Ne tik kad įmanoma, bet ir tiek pat skanu!
Paprasčiausias būdas veganizuoti įprastus šaltibarščius – vietoje kefyro ar pieno naudoti nesaldintą sojų pieną. Sumaišius jį su actu, jis sutirštėja ir tekstūra nenusileidžia tradiciniams šaltibarščiams.
Yra nemažai skirtingų variantų, kaip gaminti augalinius šaltibarščius – tiek naudojant saulėgrąžas sukurti kefyrui, tiek įtraukiant juodąją druską “Kala Namak”, kuri sukuria kiaušinio poskonį. Bet dalinuosi paprasčiausiu variantu, kurį ir pati visada renkuosi, nes nors ir smagu kartais pasisukti virtuvėje ilgiau – dažnai norisi sėsti ir valgyti, o ne išradinėti įmantriausius receptus.
Augaliniai šaltibarščiai su sojų pienu
Norint išbandyti ar pereiti prie augalinės mitybos visai nebūtina atsisakyti mėgstamų dalykų. Kaip tikram lietuviui tikrai neteks kiekvienąvasarą pavydžiai žiūrėti į rožine sriuba nukrautą stalą pas mamą ar kavinėse -gera naujiena, kad šaltibarščiai super lengvai veganizuojami.
Ingredientai
- 90 g. tarkuoto agurko (didelė sauja)
- 140 g. konservuotų tarkuotų burokėlių (dažniausiai naudoju konservuotus obuolių sultyse)
- 300 ml. nesaldinto sojų pieno
- 1 šaukštas obuolių acto (galima pakeisti citrinos sultimis)
- 2 ridikėliai
- 1/4 svogūno
- šiek tiek svogūnų laiškų ir krapų
- 1 žiupsnis druskos (galima dėti ir daugiau)
Instrukcijos
- Burokėlius sumaišyti su tarkuotu agurku, smulkintais ridikėliais, svogūnų laiškais, krapais ir smulkintu svogūnu.
- Supilti sojų pieną ir obuolių actą (nuo acto sojų pienas sutirštės ir taps panašesnis įkefyrą).
- Papuošti krapais ir patiekti su virtomis bulvėmis.