Tikiu, kad dauguma lietuvių ir be receptų mokėtų tinkamai paruošti barščius, bet man pačiai visai reikėjo pasukt galva, tai kas ten į juos dedasi, kai užsinorėjau išsivirt. 😀
Tai kad ir jums nereikėtų sukt galvos, ir savo pačios ateičiai dalinuosi paprastu barščių receptu kaip pagrindu paprastiems barščiams, kuriuos, aišku, galima toliau tobulinti ir prisitaikyti pagal kiekvieno skonį.
Barščiai
Paprastas barščių receptas, kad nereikėtų sukti galvos, tai kas gi dedasi į tuos barščius.
Ingredientai
- 1 didelė morka
- 1 bulvė
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1 šaukštas aliejaus
- apie 700-800 ml. vandens
- 1 daržovių sultinio kubelis
- keli lauro lapai
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1 šaukštas cukraus
- 0,5 litro virtų/konservuotų tarkuotų burokėlių
- šiek tiek pipirų
- druskos pagal skonį
Instrukcijos
- Į virimo puodą supilti aliejų, jame apkepti smulkintą svogūną, česnakus, kol suminkštės. Jei reikia, galima įpilti šiek tiek vandens.
- Į tą patį puodą supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį, kubeliais pjaustytas morkas ir bulves, lauro lapus, pomidorų pastą ir cukrų.
- Viską virti apie 20 min. arba kol daržovės bus minkštos.
- Į puodą supilti burokėlius ir pavirti dar 5-10 minučių. Įdėti pipirų ir jei reikia, druskos.