Jeigu visą gyvenimą galėtumėt valgyti tik vieną daržovę, kokią rinktumėtės?
Kai tenka pagalvot apie šitą klausimą, pati tikriuasiai rinkčiausi bulvę, nes su jomis viskas įmanoma – picos padai, cepelinai, blynai, apkepai, bulvytės fri, sriubos…
Net ir trintą sriubą galima labai pigiai, bet ir skaniai pasigaminti tiesiog iš bulvių!
Idėją užmačiau internete ir iš pradžių skambėjo tikrai keistokai, bet paragavus visos dvejonės dingo, nes sriuba labai skani!
Paprasta ir greita, o receptui reikia tik rankinio trintuvo viskam sumalti – rankinis bent man patogiausia, bet gali tikti ir kitas jūsų turimas prietaisas.
Kreminė bulvių sriuba
Trintos sriubos yra netik sveikas, bet ir skaniai sušildantis patiekalas, kuris visai neturi būti sudėtingas. Trintą sriubą galima pasigaminti net iš tokių paprastų irkiekvienam pažįstamų daržovių kaip bulvės! Tai bus ir skanus, ir pigus variantas ieškantiems idėjų sriubai
Ingredientai
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 3 saliero stiebai
- 500 ml. vandens
- 500 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau sojų)
- 2 daržovių sultinio kubeliai (kubelių kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant pakuotės, reikia tiek, kiek rašoma, kad užtektų 1 litrui)
- 12 nedidelių bulvių (nuluptos svėrė 750 g.)
- 15 g. maistinių mielių dribsnių
- sauja smulkintų porų
- pasirinktinai: šviežių petražolių ir duonos skrebučių
Instrukcijos
- Svogūną, česnaką, porą ir salierus supjaustykite smulkiais gabaliukais. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Į keptuvę įpilkite apie 1 šaukštą aliejaus, sudėkite smulkintus svogūną, česnaką, salierą, porą ir kepkite vis pamaišydami apie 5-7 minutes arba kol daržovės bus minkštos.
- Į puodą supilkite vandenį ir pieną, užkaiskite. Sudėkite sultinio kubelius (sutrupinkite rankomis, kad greičiau ištirptų), pjaustytas bulves, apkeptas daržoves. Užberkite pipirų ir viską išmaišykite. Vis pamaišydami kaitinkite ant vidutinės/aukštos ugnies, kol sriuba pradės virti, o užvirus laikykite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, nuolat pamaišant, kol bulvės bus minkštos. Jeigu formuotųsi putos – jas galima vis nusemti.
- Sriubai išvirus, galite palikti ją pravėsti kelias minutes, tada suberkite maistines mieles ir išmaišykite. Su rankiniu trintuvu sumalkite visą sriubą iki vientisos masės.
- Sriubą patiekti su šviežiomis petražolėmis, duonos skrebučiais, augaline grietinėle ar kitais norimais priedais.