Kiekvienais metais ateina sezonas, kai nuvažiavus pas tėvus grįžtu su keliom kilograminėm cukinijom. 😁
Tada reikia sukti galvą kaip jas sunaudoti, bet ilgai galvojimas netrunka, nes iš cukinijų galima padaryti visus įmanomus patiekalus. 😀
Tikriausiai paprasčiausias būdas – išvirti iš jų sriubą. O šiame recepte ji gavosi tokia švelni, kreminė, nes naudojau kokosų pieną.
Kreminė cukinijų sriuba
Trintos sriubos – vienas paprasčiausių (bet itin skanių) būdų sunaudoti daržovių perteklių ar jau „pavargusias“ daržoves. O gal tiesiog mėgstat trintas sriubas? Bet kokiu atveju, ši kreminė sriuba patiks daugeliui!
Ingredientai
- apie 700 g. cukinijos
- 2 bulvės
- 1 svogūnas
- 4 česnako skiltelės
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 daržovių sultinio kubelis
- 600 ml. vandens
- 1 šaukštelis kario
- 1 šaukštelis maltos ciberžolės
- žiupsnis pipirų
- 300 ml. riebaus kokosų pieno (kietosios dalies iš skardinės)
Instrukcijos
- Susmulkinti cukiniją kubeliais (jeigu cukinijos sėklos didelės – jas pašalinti, taip pat galima nulupti ir žievę, jei ji labai kieta).
- Bulves nulupti ir susmulkinti kubeliais.
- Nulupti ir susmulkinti svogūną ir česnako skilteles.
- Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti smulkintą svogūną, česnaką ir pakepti pora minučių.
- Į puodą supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį, sudėti smulkintą cukiniją, bulves ir virti apie 25-30 min.
- Kai daržovės išvirs, įdėti kario ir ciberžolės, išmaišyti ir palikti kelioms minutėms atvėsti.
- Viską sumalti rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
- Įpilti kokosų pieną ir gerai išmaišyti.