Sriubos

Kreminė cukinijų sriuba

Kiekvienais metais ateina sezonas, kai nuvažiavus pas tėvus grįžtu su keliom kilograminėm cukinijom. 😁

Tada reikia sukti galvą kaip jas sunaudoti, bet ilgai galvojimas netrunka, nes iš cukinijų galima padaryti visus įmanomus patiekalus. 😀

Tikriausiai paprasčiausias būdas – išvirti iš jų sriubą. O šiame recepte ji gavosi tokia švelni, kreminė, nes naudojau kokosų pieną.

Kreminė cukinijų sriuba

Trintos sriubos – vienas paprasčiausių (bet itin skanių) būdų sunaudoti daržovių perteklių ar jau „pavargusias“ daržoves. O gal tiesiog mėgstat trintas sriubas? Bet kokiu atveju, ši kreminė sriuba patiks daugeliui!
Tipas Sriubos
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • apie 700 g. cukinijos
  • 2 bulvės
  • 1 svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • 600 ml. vandens
  • 1 šaukštelis kario
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės
  • žiupsnis pipirų
  • 300 ml. riebaus kokosų pieno (kietosios dalies iš skardinės)

Instrukcijos
 

  • Susmulkinti cukiniją kubeliais (jeigu cukinijos sėklos didelės – jas pašalinti, taip pat galima nulupti ir žievę, jei ji labai kieta).
  • Bulves nulupti ir susmulkinti kubeliais.
  • Nulupti ir susmulkinti svogūną ir česnako skilteles.
  • Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti smulkintą svogūną, česnaką ir pakepti pora minučių.
  • Į puodą supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį, sudėti smulkintą cukiniją, bulves ir virti apie 25-30 min.
  • Kai daržovės išvirs, įdėti kario ir ciberžolės, išmaišyti ir palikti kelioms minutėms atvėsti.
  • Viską sumalti rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
  • Įpilti kokosų pieną ir gerai išmaišyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link