Jeigu mėgstat eksperimentuoti su skoniais ir prieskoniais – sriubos tam puiki erdvė. Man atrodo, labai sunku sriubą padaryti neskanią, o jei netyčia ir gaunasi ne pats geriausias skonis – labai nesunku jį išgelbėti su keletu kitų prieskonių.
Šiam receptui eksperimentavau su vos keliais pagrindiniais prieskoniais tačiau rezultatas tikrai nenuvylė ir sriubai nieko netrūko (nors papildyti ingredientų sąrašą tikrai galima!).
Nors šiai sriubai nereikės jokių ypatingų ar unikalių ingredientų, savo paprastumu ji gali sužavėti daugelį.
Ją galima gaminti ir šiltuoju sezonu, kada daugelis turime pomidorų perteklių, bet dar labiau ji tinkama žiemai ar vėsesniems orams, kai sriubos padeda susišildyti.
Recepte naudojau konservuotus smulkintus pomidorus, tačiau juos tikrai galima pakeisti ir šviežiais pomidorais.
Kartu su pomidorais puikiai dera ir tokie prieskoniai kaip maltas kuminas bei bazilikas, ypač šviežas arba šaldytas – visa tai taip pat panaudojama šiame recepte.
Tokią sriubą galima paįvairinti ir kitomis turimomis daržovėmis ar mėgstamais prieskoniais. Pavyzdžiui, norint kiek daugiau sotumo, šiai sriubai puikiai tiktų baltosios pupelės, avinžirniai, taip pat ją galima paaštrinti su aitriosiomis paprikomis ir taip dar labiau nuo jos sušilti.
Pomidorų sriuba su kuminu ir bazilikais
Ingredientai
- 4 bulvės
- 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų su bazilikais (be druskos)
- 1 kubelio daržovių sultinio
- 2 šaukšteliai malto kumino
- 2 šaukštai šaldyto/šviežio baziliko (galima pakeisti džiovintu, tik tada užtektų ir maždaug 1 šaukšto)
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 šaukštelis cukraus
- druskos (jei reikia)
Instrukcijos
- Išvirti smulkiai supjaustytas bulves (vanduo turėtų pilnai jas apsemti, galima jo pilti daugiau, jei norisi skystesnės sriubos).
- Bulvių nusunkti nebūtina – kartu į puodą tiesiog sudėti konservuotus pomidorus, sultinio kubelį, prieskonius ir kitus ingredientus ir dar pavirti apie 5-8 min.
- Paragauti ar netrūksta druskos.
- Išvirus įmaišyti šviežių petražolių, krapų ar kitų žolelių.