Jeigu reikėtų išsirinkti skaniausios sriubos receptą – tai tikrai būtų koks nors trintos sriubos variantas.
Labai mėgstu trintų sriubų suteikiamą komfortą ir beveik visos man jos skanios.
Dalinuosi labai sušildančios sriubos receptu, kurį išbandyti galima bet kokiu metų sezonu, nes morkos ir imbierai labai lengvi prieinami visus metus.
Dėl naudojamo šviežio imbiero sriuba visai aštri, tad jei visai nemėgstate aštrumo, galima dėti mažiau imbiero. Tik rekomenduoju nepakeisti jo milteliais ir naudoti šviežią – suteikia tikrai visiškai kitokį (daug geresnį) skonį.
Sriubai apibarstyti labai tinka sezamo sėklos, o jeigu draugaujat su aštrumu, tai ir čili aliejaus galima užsipilti.
Trinta morkų-imbiero sriuba
Dėl lengvai prieinamų ingredientų, šią sriubą galėsite pasigaminti bet kuriuo metų laiko. Nors dėl savo sušildančių savybių, ji ypatingai tinka šaltuoju metų sezonu.
Ingredientai
- 6-7 didelės morkos (nuskustos svėrė apie 600 g.)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 2 šaukštai šviežio tarkuoto imbiero
- 800 ml. daržovių sultinio (2 kubeliai)
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
- 1 šaukštas kario
- 300 ml. kokosų pieno (pilno riebumo, kietosios dalies iš skardinės)
Instrukcijos
- Nulupti ir susmulkinti svogūną ir česnaką.
- Morkas gerai nuplauti, nuskusti, nupjauti galus ir susmulkinti nedideliais kubeliais.
- Imbierą nulupti ir sutarkuoti su smulkia tarka.
- Į puodą supilti alyvuogių aliejų ir užkaisti. Sudėti smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepti vis maišant, kol pasidarys permatomi. Tada sudėti tarkuotą imbierą, įpilti šiek tiek vandens (kelis šaukštus) ir maišant pakepti dar kelias minutes.
- Tada kartu į puodą sudėti pjaustytas morkas, supilti vandenį su daržovių sultinio kubeliais, pipirus, karį. Gerai išmaišyti ir virti 25-30 minučių vis pamaišant.
- Išvirus palikti kelias minutes pravėsti ir sutrinti rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Supilti kokosų pieną ir dar kartą sutrinti iki sriubos konsistencijos.