Užkandžiai

Bruschetta su „Camembert“ sūriu ir granatais

Tokių mažų sumuštinukų variantų galima prigalvoti turbūt nesuskaičiuojamai daug. Aš pabandžiau paprastą, bet ne tokį įprastą variantą – su „Camembert” sūriu ir granatais. Neįprastas bent man, gal kažkas ir kasdien pusryčiam tokį valgo. 😁

Tokie bruschetta sumuštiniai – greitai pagaminamas gražus užkandis, kurį smagu ne tik sau pasigaminti, bet ir pavaišinti kitus.

Granatų puošmena labai tinka ir šventiniam laikotarpiui, todėl toks patiekalas tiktų ir Kalėdų stalui!

Bruschetta su „Camembert“ sūriu ir granatais

Tokių mažų sumuštinukų variantų galima prigalvoti turbūt nesuskaičiuojamai daug. Aš pabandžiau paprastą, bet ne tokį įprastą variantą – su "Camembert" sūriu ir granatais. Granatų puošmena labai tinka ir šventiniam laikotarpiui, todėl toks patiekalas tiktų ir Kalėdų stalui!
Tipas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • Itališka pailga duona (bageti tipo, ne plati duona)
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Malti juodieji pipirai
  • Apie 60 g. „Camembert“ arba „Brie“ sūrio
  • Granato sėklų
  • Šviežių, šaldytų arba džiovintų bazilikų

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
  • Itališką duoną supjaustyti ~1 cm. storio riekelėmis. Jas išdėlioti skardoje ant kepimo popieriaus ir aptepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti pipirais.
  • Riekeles apkepti orkaitėje 4-5 min. Tada ant jų išdėlioti plonais griežinėliais pjaustytą sūrį, maždaug po du gabalėlius kiekvienai riekelei.
  • Vėl pakepti orkaitėje 3-4 min., tik kol sūris pasilydys. Iškepus iškart ant kiekvienos riekelės uždėti granatų sėklų, įspausti į lydytą sūrį. Uždėti bazilikų ir jei norisi, dar galima užberti šiek tiek druskos.
  • Patiekti šiltus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link