Užkandžiai

Kalafioro užkandis (cauliflower wings)

Gal teko girdėti apie tokį visai populiarų užkandį tarp veganų – „cauliflower wings„? Tai pažodžiui ir išversčiau – kalafioro sparneliai.

Jie gaminami kaip pakaitalas vištienos sparneliams. Ir aišku, kad sparneliais vadinti čia būtų super overrated, bet kaip tiesiog kalafioro užkandis, tai labai labai skanus!

Recepte iškepiau visą kalafiorą ir beveik vienu prisėdimu buvo viskas suvalgyta… 🙃

Tai su šiuo receptu atsargiai – sunku sustoti paragavus. 😀

Kalafioro užkandis (cauliflower wings)

Tikriausiai daug kam girdėtas „cauliflower wings“ receptas. O pasidaryti jį labai paprasta ir neprireiks jokių įmantrių ingredientų!
Tipas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 1 vidutinio dydžio kalafioras (svėrė 700 g.)
  • 200 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau migdolų)
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 80 g. kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelis svogūno miltelių/granulių
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukšteliai ištirpdyto kokosų aliejaus (30 ml.)
  • paitekimui: barbekiu ar kito padažo

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Kalafiorą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti arba rankomis sulaužyti nedideliais gabaliukais ir atidėti.
  • Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti.
  • Atskirame inde sumaišyti miltus, svogūnų granules, česnako miltelius, maltą papriką ir druską. Tada supilti pieną maišytą su actu ir ištirpdytą kokosų aliejų ir gerai išmaišyti viską kartu.
  • Kalafiorą padengti sumaišyta tešla – galima kiekvieną gabalėlį pamerkti į tešlą atskirai arba į tešla supilti visus kalafioro gabalėlius ir atsargiai išmaišyti, kad visi būtų padengti tešla.
  • Išdėlioti kalafioro gabalėlius kepimo skardoje (kad nesiliestų vienas prie kito).
  • Kepti 20 minučių – tada išėmus apversti kiekvieną gabalėlį ir kepti dar 20 min. Patiekti su barbekiu ar kitu pasirinktu padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link