Keksiukai gal ir yra mini tortai, bet jie tikrai neturi būt vien saldūs!
Pavyzdžiui, labai skanus derinys sūriems keksiukams – alyvuogės ir saulėje džiovinti pomidorai.
Tokie keksiukai labai patogūs pasiimti su savimi į darbą, mokslus ar tiesiog ilgesniam laikui išeinant iš namų. Daug patogiau negu sumuštinis!
Keksiukai su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais
Keksiukai nebūtinai turi būti tik saldūs, o šiame recepte galite pabandyti vieną iš derinių tokiam eksperimentui. Juodas alyvuoges galima pakeisti žaliosiomis, jei jas mėgstate labiau, taip pat galima įdėti ir kitų savo mėgstamų daržovių!
Ingredientai
- 250 g. kvietinių miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 300 ml. šilto vandens
- 1 šaukštelis obuolių acto
- 75 ml. aliejaus (recepte naudojau saulėgrąžų, bet galima pakeisti kitu)
- 3-4 svogūnai (apie 200 g.)
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba šviežių)
- 80 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 90 g. saulėje džiovintų pomidorų
- šiek tiek aliejaus daržovių apkepimui
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Atskirame inde sumaišyti vandenį, obuolių actą ir aliejų.
- Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti susmulkintus svogūnus, galima įberti žiupsnį druskos. Kai svogūnai apkeps, į keptuvę kartu sudėti smulkintas alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir prieskonius (bazilikus, raudonėlius). Pakepti dar 2-3 minutes.
- Sumaišyti miltų mišinį ir vandens, acto bei aliejaus mišinį viename inde. Tuomet įmaišyti ir visą apkeptų svogūnų su prieskoniais mišinį.
- Masę išskirstyti keksiukų kepimo formoje (iš viso gausis 12 keksiukų). Galima dėti į formeles, tačiau ir be jų keksiukai neturėtų prilipti. Taip pat galima skardą ištepti su šiek tiek aliejaus.
- Keksiukus kepti 20-25 minutes. Iškepus palikti atvėsti.