Užkandžiai

Kreminio sūrio užtepėle įdaryti pievagrybiai

Tokie įdaryti pievargybiai labai skanu kepant juos ant grotelių šašlykinėje ar kepsninėje – būtent taip keptus juos pirmą kartą ir paragavau. Bet ne visada po ranka tokios priemonės, todėl išbandžiau ir variantą su paprasta orkaite. 😁

Rezultatas – toks pats geras skonis, mažiau darbo ir toks čipsam prilygstantis užkandis – būtent ta prasme, kad visai sunku sustot juos valgyt ir noris dar ir dar. 😀

Būtent paprasta kreminio sūrio užtepėlė (cream cheese) čia labai tinka, bet galima bandyti ir kitokius variantus su kitom užtepėlėm.

O konkrečių recepto kiekių nematavau, nes galima gaminti tiek kelis, tiek keliolika pievagrybių. Vienos pakuotės sūrio užtepėlės turėtų pakakti tikrai nemažam kiekiui grybų!

Kreminio sūrio užtepėle įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai – bulvių traškučiams prilygstantis užkandis – visai sunku sustoti juos valgyti ir noris dar ir dar.
Tipas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • pievagrybiai
  • kreminio sūrio užtepėlė (cream cheese)
  • šiek tiek druskos

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  • Pievagrybius nuplauti ir nuimti jų kotelius paliekant tik galvas.
  • Į kiekvieną pievagrybio galvutę pridėti kreminio sūrio – galima su šaukšteliu, o jei pievagrybiai mažesni – įspausti per prakirpto maišelio kampą ar, jei turit, per įrankius glajui. Užtepėlės dėti tiek, kad būtų užpildytas visas vidus, bet ir kad viršus būtų pakankamai lygus, ne per daug iškilęs.
  • Pievagrybius dėti ant kepimo popieriaus su įdaryta puse į viršų, apibarstyti druska.
  • Kepti 15-20 min. Skanu tiek iškart iškepus, tiek leidus atšalti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link