Taip, traškučius galima pasigaminti ir iš kopūstų. 😀
Žinoma, bet kokie kopūstai gali ir nesuveikti, todėl reikėtų pasirūpinti lapiniais kopūstais, dar kitaip vadinamais „Kale”.
Jeigu turėčiau neribotas „Kale” atsargas tikrai būtų daug lengviau nepirkti čipsų, nes kartais turiu jiem nemažą silpnybę.
Bet kai turiu progą labai mėgstu pasidaryt šitų „Kale” traškučių, nes irgi labai labai skanūs, greiti ir daug sveikiau!
Prieskonių galima įdėti ir kitokių, pavyzdžiui, rūkytos paprikos ar apibarstyti maistinėmis mielėmis.
Lapinių kopūstų traškučiai
Jeigu kartais sunku atsispirti pirktiniams traškučiams, parduotuvėje pasiimkite „kale“ lapinių kopūstų ir pasidarykite traškučių iš jų! Jie bus ne tik sveikesni, bet ir tiek pat skanūs bei greitai pagaminami.
Ingredientai
- 4 dideli lapinių kopūstų "kale" lapai (nuskabius nuo kotų gavosi apie 60 g.)
- druskos
- maždaug 1 nepilno šaukštelio kokosų aliejaus
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Nuplauti ir nusausinti "kale" lapus. Lapus nuskabyti mažesniais gabalėliais nuo koto.
- Nuskabytus lapus sumaišyti su kokosų aliejumi, druska ir gerai išmasažuoti. Druskos dėti pagal skonį.
- Lapus po vieną išdėlioti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus šalia vienas kito, kad nesiliestų.
- Kepti 5-7 minutes vis patikrinant, kad per daug neapdegtų.