Augalinių sūrių įvairovė parduotuvėse tikrai sparčiai didėja. Maža bėda, kad nei vienas iš tų pirktinių sūrių man nepatinka, o nuo kai kurių net būna bloga ir skauda pilvą.. 😀
Jeigu susiduriat su panašia „problema”, turiu skanų naminio fetos sūrio receptą, kuriam nereikės jokių fancy ingredientų, o sūrį galima būs naudoti ir kaip padažą, sumuštiniams, salotoms ar valgyti vieną.
Pagrindinis recepto ingredientas – tofu. Sumaišius jį ir keletą kitų prieskonių bei skonių, galima sukurti netgi augalinę fetos versiją!
Naminis feta sūris
Nors parduotuvėse jau gausu įvairių augalinių prekių pasirinkimų, turintlaiko visada maloniau gaminti maistą savo rankomis, naudojant natūralesniusingredientus. Savo rankomis galima pasidaryti ir daug įvairių veganiškų sūrių,pavyzdžiui, fetos, kuris bus puikiai tinkamas salotoms, sumuštiniams, vietoje padažo ir kt.
Ingredientai
- 180 g. natūralaus tofu
- 0,5 šaukštelio maistinių mielių dribsnių
- 0,5 šaukštas sojų padažo
- 70 ml. kokosų aliejaus (naudotas rafinuotas – tad be kokosų kvapo)
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- 0,5 šaukšto obuolių acto
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis svogūnų miltelių (granulių)
Instrukcijos
- Tofu išimti iš pakuotės ir nusausinti spaudžiant su rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
- Visus ingredientus iki vientisos masės sumalti rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi.
- Sumaltą masę dėti į pasirinktą indą, galima jį dar iškloti kepimo popieriumi, kad sūrį išimti būtų lengviau.
- Sūrį palaikyti šaldytuve bent kelias valandas arba geriausia – per naktį.
- Valgyti galima vieną, su salotomis, užkandžiais, makaronais, naudoti kaip padažą ir kt.