Užkandžiai

Naminis sūris su bazilikais

Augalinį sūrį ganėtinai nesunkiai galima pasidaryti ir namuose.

Tada atsiveria labaaai platus horizontas galimybių, nes visi prieskoniai, spalva, sūrio kietumas priklausys tik nuo jūsų.

Pavyzdžiui, galite išbandyti baltą sūrį su bazilikais, kuris šiek tiek primins minkštesnį varškės sūrio variantą.

Šis sūris gali būti puikus užkandis ir pats vienas arba būti naudojamas kaip užtepėlė kartu su kitais užkandžiais.

Sūriui pagaminti reikės kelių ne tokių įprastų ingredientų lietuviškoj virtuvėj – tapijokos krakmolo ir agaro.

Tapijokos krakmolas padeda sūrį sutirštinti ir padaryti šiek tiek „guminį”, kad labiau primintų tikrą sūrį. Taip pat galima rasti receptų, kuriuose šis krakmolas augalinį sūrį padaro tokiu, kuris gali net ir lydytis.

Agaras yra paprasta gyvūninės želatinos alternatyva. Tad jis puikiai tinkamas desertams, kuriuose reikia masę sustangdinti, želė gamybai ir kt. Sūriui jis padeda išlaikyti formą.

Naminis sūris su bazilikais

Šis sūris panašus į baltąvarškės sūrį, bet skoniu tikrai nedaug skiriasi nuo kitų sūrių užkandžiams beitinkamas naudoti ir kitiems patiekalams. Sūris, deja, nesilydo, bet galima dėtiant sumuštinių ar net ant picos, nes skoniu puikiai tiks!
Tipas Užkandžiai
Porcijos 1 didesnis sūris (arba 2 maži)

Ingredientai
  

  • 65 g. anakardžių (išmirkytų vandenyje per naktį arba karštame vandenyje 15-30min.)
  • 240 ml. vandens
  • 1,5 šaukštelio agaro (apie 5 g.)
  • 2 šaukštai maistinių mielių dribsnių
  • 1,5 šaukštelio česnakų miltelių (apie 5 g.)
  • 1,5 šaukštelio tapijokos krakmolo (apie 6 g.)
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 1 žiupsnis druskos (galima įdėti daugiau, jei mėgstat sūriai)
  • 1 šaukštas džiovintų bazilikų

Instrukcijos
 

  • Karštame vandenyje užmerkti anakardžius ir palaikyti 15-30min. (jei nebuvo užmerkti per naktį).
  • Agarą sumaišyti su 120 ml. vandens nedideliame puode ir atidėti į šalį (dar nevirti).
  • Į atskirą indą sudėti mirkytus anakardžius bei visus prieskonius, užpilti 120 ml. vandens ir su trintuvu (blenderiu) labai gerai sumalti.
  • Sutrintą mišinį sumaišyti su agaro mišiniu, ant silpnos ugnies kaitinti vis maišant kol užvirs ir sutirštės (užvirus pakaitinti tik pora minučių, nes greitai tirštėja) ir tuomet iškart paskirstyti į norimas formas.
  • Bent 1 valandą (arba per naktį) palaikyti šaldytuve prieš pjaustant.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link