Padažai Užkandžiai

Sūrio padažas užkandžiams ir ne tik

Sūris yra mano visiška silpnybė, dėl kurios kartais ir nepavyksta valgyti vien veganiškų patiekalų.

Žinau, kad Lietuvoje jau turim daug augalinių alternatyvų sūriui, bet dar neatradau tokios, nuo kurios nebūtų bloga ir kuri tiesiog nebūtų labai labai neskani.

Kol kas skaniausia, ką esu ragavus iš augalinio sūrio variantų buvo naminiai bandymai pasigaminti kažką panašaus į sūrį. Šis receptas ir yra vienas iš bandymų, kuris tikrai patiko ir visai priminė sūrio užtepėlę.

Padažas pagamintas iš anakardžių riešutų, aliejaus, vandens ir įvairių prieskonių. Vienas svarbiausių ingredientų, suteikiančių sūrio skonį – maistinių mielių dribsniai. Tik jos nesusiję su paprastomis mielėmis, naudojamomis gaminant kepinius, tad svarbu jų nesumaišyti. O maistinių mielių galima užsisakyti ne vienoje internetinėje parduotuvėje bei rasti ir kai kuriose fizinėse parduotuvėse, tad gauti jų tikrai nebus sunku.

Maistinės mielės gali būti naudojamos ant įvairių patiekalų, vietoje tarkuoto sūrio ar parmezano. Jos nesilydo kaip sūris, bet panašų skonį tikrai suteikia!

O visa kita, ko reikia šiam receptui tikriausiai jau turėsite namuose arba rasite artimiausioje parduotuvėje.

Šis sūrio padažas gali būti naudojamas pačiais įvairiausiais būdais. Paprasčiausias būdas – naudoti jį užkandžiams, pavyzdžiui, kukurūzų traškučiams, duonos lazdelėms, krekeriams…

Tačiau jis gali praversti ir kituose receptuose. Bandžiau jį užsidėti ir ant picos vietoj sūrio – rezultatas taip pat labai geras. Taip pat jis puikiai tiktų makaronų patiekalams, ar net ir darantis paprastą sumuštinį. Žodžiu, čia toks gan universalus sūrio pakaitalas.

Sūrio padažas užkandžiams ir ne tik

Universalus sūrio padažas, kuris tiks picoms, makaronams, užkandžiams ar kitiems virtuvės eksperimentams.
Tipas Padažai, Užkandžiai
Porcijos 1 indelis

Ingredientai
  

  • 65 g. anakardžių (išmirkyti juos karštame vandenyje bent 15min.)
  • 240 ml. vandens
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 1/4 šaukštelio svogūnų granulių/miltelių
  • 2,5 šaukštai maistinių mielių dribsnių
  • šiek tiek baziliko (tinkamas tiek šviežas ar šaldytas, tiek džiovintas)

Instrukcijos
 

  • Anakardžius užpilti karštu vandeniu, kad būtų pilnai apsemti ir mirkyti bent 15 minučių. Tada vandenį nupilti.
  • Visus ingredientus, įskaitant 240 ml. vandens sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
  • Viską pavirti ant vidutinės ugnies 4-6 minutes vis maišant, kad masė sutirštėtų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Copy link